• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

18.12.2020

22:10

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Ovo je plan Vašingtona za POBEDU u slučaju rata sa Rusijom!

Vesti

AMERIČKI MEDIJI OTKRIVAJU: Ovo je plan Vašingtona za POBEDU u slučaju rata sa Rusijom!

Podeli vest

Nadmoć u vazduhu biće odlučujući faktor u eventualnom ratu velikih razmera protiv sila poput Rusije ili Kine, piše američki časopis "Nešenel interest"

Neophodnost uništavanja naprednih sistema protivvazdušne odbrane i borbe u vazduhu biće presudni u sukobu protiv zemlje koja je sposobna da sa neba projektuje veliku razornu moć, navodi se u članku.

Kako se dodaje, sposobnost uspešne dopune goriva u avionima u vazduhu, napadi lovaca i podaci iz svemira biće deo "dominacije na nebu".

U članku se napominje da će savremeni rat u vazduhu imati sasvim drugačiji karakter, različit od sukoba u Iraku ili Avganistanu. U takvom ratu će se Sjedinjene Američke Države suočiti sa visokotehnološkim protivnikom.

- Mi smo se usmerili na iskustva u tehnološki zaostalom okruženju. Nedavno smo tek počeli da se fokusiramo na to kako obuzdati visokotehnološkog protivnika i kako promeniti način na koji koristimo vazdušne snage - izjavio je general-potpukovnik Džozef Gastela, zamenik načelnika štaba američkog vazduhoplovstva. On smatra, da uprkos važnosti kopnenih sistema velikog dometa, vazdušni napadi će biti presudni za svaki uspeh.

- Ne možete voditi regionalnu operaciju koristeći samo rakete. Tokom operacije "Pustinjska oluja" identifikovano je 60 ciljeva, ali lako možemo identifikovati sto ciljeva u slučaju operacije u Evropi ili u Južnokineskom moru - rekao je Gastela.

Naglasio je i da postoji potreba za zaštitu aerodroma od neprijateljskih napada.

On je pojasnio da će pobeda u bilo kom velikom sukobu zavisiti od sposobnosti dominacije i pobede i na kopnu i u vazduhu zahvaljujući koordiniranim zajedničkim akcijama svih rodova vojske.

Intenzitet agresivnih akcija SAD i drugih zemalja NATO-a prema Rusiji, posebno na njenim zapadnim granicama, znatno je porastao u poslednjih nekoliko godina. Krajem ovog leta povećao se broj presretanja vojnih aviona Alijanse u blizini granica Rusije.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu primetio je da akcije NATO-a često imaju "otvoreno antiruski karakter". Naglasio je da ministarstvo preduzima mere za neutralisanje pretnji, a takođe povećava borbeni potencijal ruske vojske.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 3 godine

Mi Srbi imamo veliko iskustvo i hrabrost da eliminišemo vazdušnu i kopnenu opasnost.treba nam samo ruska oprema i vojna tehnika.razbićemo ih na komadiće

konZa munZe

pre 3 godine

I ja sam Cirko/ameriko/ mislio da budem kapetan na belu ladju.

Anarhista

pre 3 godine

Нацистички ратни планови никога не интересују, једно је сигурно: Лаку ноћ! И срећан пут у Пакао!

zormi

pre 3 godine

Vi ste svakim danom sve ludji sa ovim glupostima. Opsednuti ste Rusima i Amerika, a ovaj napaćeni narod boli "kiki" i za jedne i druge!

zika

pre 3 godine

Taj Americki general dali bi voleo da bude normalan.Sva i spitivanja dosad pokazuju da pobednika u narednim ratovima nema.Zato sto i vasi protivnici imaju toliko nuklernih raketa da mogu zemlju da uniste mnogo puta.Zato se manite toga da ce te preziveti u nekoj rupi a da ce svi ostali poumirati.Nego sve to sto imate usmerite na dobrobit naroda sveta a ne na oruzje.Danas je sveti Nikola i ljudi bi trebali slaviti mir i blagostanje a ne ratove.Nadam se da cete ovo objaviti i da ce ovo doci do ljudi.

Plava Ptica

pre 3 godine

Usporedjivati USAF=preko 13.000 letilica,sa Rusijom=oko 2.500 i Kina=preko 1000 je decja igra za Amere!O kvalitetu da ne pricamo!

Somborac

pre 3 godine

Dečija igra? Pa kada im u prvim naletima skinu par eskadrila, biće odnos puno povoljniji. Pod uslovom da imaju još nešto za letenje. Ili mislite da će Rusi i Kinezi svoje balističke rakete služiti kao lizalice.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija