• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

20.12.2020

22:01

EU MISLI DA SMO MI EVROPLJANI DRUGE KLASE! Orban: Ovo je uvreda za mađarski narod

Vesti

EU MISLI DA SMO MI EVROPLJANI DRUGE KLASE! Orban: Ovo je uvreda za mađarski narod

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u intervjuu objavljenom danas u konzervativnom nemačkom listu "Velt am zontag" da je Manfred Veber, šef Evropske narodne stranke (EPP), uvredio mađarski narod

Orban je rekao da je pristao da podrži Veberovu kandidaturu da postane predsednik Evropske komisije na sastanku u Budimpešti pre dve godine, ali da je dva dana kasnije nemački političar javno izjavio da ne želi da osvoji tu funkciju mađarskim glasovima, preneo je MTI.

Ovde su se svi pitali: Kakva je ovo osoba? Da li on misli da smo mi Evropljani druge klase? Ova stvar nije vezana za mene, već je reč o vređanju mađarskog naroda. Izgubili smo poverenje u njega - rekao je Orban.

On je istakao da je problem više u EPP-u, jer Veber želi istu vrstu koalicije u Briselu kao onu između Hrišćansko-demokratske unije Nemačke (CDU) i Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u Berlinu.

"Uskoro neće moći da se napravi razlika između konzervativaca i socijalista", rekao je Orban i dodao da EPP mora da sačuva svoj hrišćansko-konzervativni karakter.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
englezii

pre 3 godine

Nego sta nego drugog reda mozda cak i nizi nivo ! Idioti pogani pustili ste Nato da prelecu preko vase teritorie kada su isli da bombaeduju Srbiju ! Debili pogani i odvratni ima boga platit cete to kad tad !

token

pre 3 godine

Englez zahvaljujuci ljudima poput tebe su nas napali madjarska nije kriva! NATO JE LETEO I PREKO RUMUNIJE AJ SAD PLJUJ I PO NJIMA. AKO BAJDEN OPET ZELI NAPAST SRBIJU NAPASCE JE SA SVIJU STRANA NATO IMA PRAVA DA LETI I PREKO MADJARSKE I PREKO DRUGIH NEMOJ DA KRIVIS MADJARE ZA ONO STO SU TI URADILI TERORISTI I KLINTON! RASPAD JUGOSLAVIJE JE STRATEGIJA DEMOKRATA I CIA

englezii

pre 3 godine

I ustase su se trenirale tamo pred ubistvo naseg kralja u Maseju a za vreme rata sa novom ndh onda su uz granicu u Torjancima granicari iz Madjarske navodili treceg aprila 92 artiljeriju ! nas borac je skinuo takvog navodioca i niko se nije bunio ! pa su prosledjivali oruzje u novu ndh ! toliko samo u malim i kratkim crtama ! i jos nesto preko Bugarske nisu naletali a gde je Indjirlik nato baza ! Sto sada Orban pokusava da to opere ali je i u dobrom delu i onda vladao !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija