• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2020

23:00

BRITANIJA KAO OSTRVO KUGE! Katastrofalna situacija u Velikoj Britaniji zbog novog soja korone

Vesti

BRITANIJA KAO OSTRVO KUGE! Katastrofalna situacija u Velikoj Britaniji zbog novog soja korone

Podeli vest

Britanci, u čijoj je zemlji nađen zarazniji soj korone, izolovani su od ostatka planete i ponestaje im hrane, dok ih ceo svet krivi za širenje nove varijante virusa

Britanija, koja je potpuno izolovana od ostatka sveta jer se po njoj širi novi, mnogo zarazniji soj koronavirusa, liči na ostrvo kuge, komentarišu mediji u toj zemlji. Oni ističu da se stanovnici Britanije osećaju kao u zatvoru i da im hrana već ponestaje, dok ih ceo svet krivi za širenje nove varijante korone i na ostale zemlje.

Nestašice pred Božić

Kako britanski mediji pišu, stanovnicima Ostrva je zabranjeno da putuju u bilo koju zemlju EU, osim na Kipar i u Grčku, gde moraju da rade PCR testove da bi dokazali da nemaju kovid-19. Letove su zabranili i Argentina, Kanada, Kolumbija, Čile, Ekvador, Indija, Izrael, Kuvajt, Maroko, Oman, Pakistan, Rusija, Saudijska Arabija, Sudan i mnoge druge zemlje.

- Zabranu letova uvelo je više od 40 zemalja u svetu. Tamo gde Britanci mogu da odu moraju da dokazuju da nemaju koronu - ističe britanska štampa.

Ostrvljanima je, ipak, najveći udarac zadala Francuska, koja je zatvorila granicu s Britanijom. Zbog toga više od 1.500 kamiona čeka na britanskoj granici. Deo njih premešten je na obližnji napušten aerodrom Manston, gde čekaju da vlasti dve zemlje odluče kad će moći da prođu.
- Vozači kamiona su taoci francuskog predsednika Emanuela Makrona - naglašavaju britanski mediji, koji tvrde da se Francuska nefer ponela prema svom susedu.

Problem imaju i vozači kamiona sa francuske strane granice, koji čekaju da kroz Lamanš pređu u Britaniju, ali je njih znatno manje.

Zbog blokirane granice i zabrane letova u Britaniji su već počele da se osećaju nestašice hrane i ostalih potrepština. Građani su juče, drugi dan zaredom, čekali u dugim redovima kako bi kupili namirnice u supermarketima, čiji su rafovi ostali prazni. Vlasnici velikih prodajnih lanaca upozorili su da će ostati bez voća i povrća ukoliko Britanci ne budu kupovali samo neophodne namirnice. Njihov apel Britanci, međutim, nisu poslušali, već su grabili sa polica sve što su našli kako bi se spremili za predstojeći katolički Božić u petak.

Foto: Reuters

- U očima sveta Britanija je "ostrvo kuge", pod vođstvom Borisa Džonsona, koji misli da je optimizam bolji od surove istine i pravilnog upravljanja krizom - ističu britanski mediji.

U karantinu

Oni dodaju da je to velika istina, te da je Britanija zaista ostrvo kuge.
- Građani se osećaju kao da su u zatvoru. Osim što ne mogu nigde da putuju, veliki broj njih zbog vladinih restrikcija ne sme da napusti ni svoje domove. Gradovi u jugoistočnoj Engleskoj, uključujući London, potpuno su zatvoreni, a stanovništvo je u totalnom karantinu. Zaista sve izgleda kao na ostrvu kuge - komentarišu britanski mediji.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija