• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.12.2020

08:35

NUKLEARNA PODMORNICA "IRKUTSK" POSTAJE NOĆNA MORA NEPRIJATELJA! Rusi je naoružavaju NAJMOĆNIJIM raketama!

Vesti

NUKLEARNA PODMORNICA "IRKUTSK" POSTAJE NOĆNA MORA NEPRIJATELJA! Rusi je naoružavaju NAJMOĆNIJIM raketama!

Podeli vest

Udarne sposobnosti višenamenske nuklearne podmornice "Irkutsk" projekta 949A "Antej" Tihookeanske flote nakon modernizacije bar će se udvostručiti, ona će biti u stanju da nosi 48 novih raketa "Kalibar-PK", "Oniks" i "Cirkon", rekao je izvor iz sfere za brodogradnju, pišu ruski mediji

- Ne samo da će "Irkutsk" tokom modernizacije postati podmornica projekta 949AM (modernizovani projekat 949A), nego će umesto 24 protivbrodske rakete "Granit" biti u stanju da nosi 48 novih raketa "Kalibar PL", "Oniks" i "Cirkon", odnosno podmornica će moći da gađa i obalske mete - rekao je sagovornik.

Prema njegovim rečima, vraćanje podmornice u Tihookeansku flotu očekuje se krajem 2023. godine.

Foto: AP/Photo

On je dodao da će prisustvo "konkretnih raketa na podmornici zavisiti od njenih zadataka".

Ove informacije nisu zvanično potvrđene.

Podmornica "Irkutsk" je porinuta u decembru 1987. godine. U sastav Tihookeanske flote je primljena 1990. godine. Od 1997. se nalazila u rezervi. Remont i modernizacija su započeti podmornice započeti su 2019. godine u preduzeću za remont podmornica "Zvezda". Glavno udarno oružje podmornice projekta 949A bile su 24 protivbrodske rakete "Granit".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

RUSIJA DALA ULTIMATUM! Navaljni da se odmah vrati ili mu sledi ZATVOR!
Planeta

RUSIJA DALA ULTIMATUM! Navaljni da se odmah vrati ili mu sledi ZATVOR!

Ruska zatvorska služba je u ponedeljak dala poslednji ultimatum opzicionom lideru Alekseju Navaljnom da se odmah vrati iz Nemačke i javi nadležnim službama danas ili da se po povratku u Rusiju suoči sa momentalnom zatvorskom kaznom jer mu uslovna zatvorska kazna ističe 30. decembra, preneo je Rojters

29.12.2020

08:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija