• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

30.12.2020

11:42

RUSIJA ĆE SRBIJI PONUDITI DIL KOJI SE NE ODBIJA?! "Daćemo vam tehnologiju, probnu seriju, pa sami proizvodite vakcinu"!

Vesti

RUSIJA ĆE SRBIJI PONUDITI DIL KOJI SE NE ODBIJA?! "Daćemo vam tehnologiju, probnu seriju, pa sami proizvodite vakcinu"!

Podeli vest

Zadatak Rusije nije da promoviše vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ na tržište Evropske unije, glavni cilj je da se obezbedi besplatna vakcinacija ruskog stanovništva, rekao je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov ruskim medijima

„Na političkom nivou ne iniciramo nikakve razgovore o 'Sputnjiku Ve' ni sa evropskim strukturama, ni sa pojedinačnim zemljama EU. Nemamo potrebu za tim. Glavni zadatak Rusije je da obezbedi besplatnu vakcinaciju stanovništva Ruske Federacije“, rekao je Čižov.

Prema njegovim rečima, to nije nimalo jednostavan zadatak, jer proizvodna baza tako specifičnog proizvoda ima svoje granice.

„Zbog toga, kada druge države, bilo Srbija ili Argentina, pokažu interesovanje (za vakcinom), Moskva kaže:'Izvolite, mi ćemo vam dati tehnologiju, daćemo probnu seriju, uspostavite proizvodnju na svojoj osnovi“, objasnio je Čižov i dodao da Rusija ne gleda na vakcinu kao na izvor prihoda:

„Naravno, ako je budemo isporučivali u inostranstvo, to ćemo naplaćivati. Ali u Rusiji, za ruske građane, vakcinacija će biti besplatna. Sve ostalo je predmet daljih dogovora“, rekao je Čižov i podsetio da je od 27 zemalja EU za sad samo Mađarska odlučila da kupi rusku vakcinu „Sputnjik Ve“, a inače, kako je rekao, ta zemlja ima „reputaciju buntovnika u EU“.

„Interesovanje Budimpešte za 'Sputnjik Ve' izazvao je u Briselu prvo zbunjenost, zatim ljutnju. Na kraju je Evropska komisija morala da prizna da u kritičnoj situaciji Mađarska ima pravo da koristi tu vakcinu, iako joj neće dozvoliti ni da prodaju ni da predaje rusku vakcinu drugim zemljama“, objasnio je Čižov.

Države članice EU započele su koordinisani proces za vakcinaciju oko 450 miliona građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gedza

pre 3 godine

nesto mi govori da ce americki prstići to da spreče

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija