• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.01.2021

13:46

KONTROLORI LETA DOBILI PODATKE O AVIONU SA POSEBNIM ZNAKOM! Tramp odlazi iz SAD, i to na dan inauguracije?!

Vesti

KONTROLORI LETA DOBILI PODATKE O AVIONU SA POSEBNIM ZNAKOM! Tramp odlazi iz SAD, i to na dan inauguracije?!

Podeli vest

Britanski mediji objavili su da će američki predsednik Donald Tramp otputovati iz SAD dan uoči inauguracije izabranog predsednika Džoa Bajdena kako bi prisustvovao turniru u golfu koji se održava u Škotskoj

Svoje spekulacije mediji su zasnovali na podatku da je na škotskom aerodromu Prestvik najavljen dolazak vojnog aviona iz SAD koji obično koristi aktuelni američki predsednik.

Britanski Sandej post piše da bi Tramp mogao da planira put u Škotsku kako bi izbegao Bajdenovu inauguraciju, kao i da je aerodrom Prestvik objavio da 19. januara očekuje dolazak američkog vojnog Boinga 757 koji Tramp najčešće koristi.

Svi ti navodi potkrepljeni su tvrdnjom da su na tom škotskom aerodromu u novembru bili neko vreme smešteni avioni američke vojske i da je trebalo da vrše 3D izviđanje predsedničkog odmarališta Turnberi.

Kako se navodi, svaki avion kojim je Tramp leteo ima neki poseban znak, poput njegovog privatnog aviona koji se zove Tajson 1. Dodaje se i da su kontrolori leta dobili podatke o dolasku aviona sa posebnim znakom nekoliko nedelja ranije, ali da im nije rečeno kada je to prijavljeno.

Anonimni izvor sa aerodroma rekao je listu da je prijavljen dolazak američkog vojnog aviona 757 koji obično koriste potpredsednik ili Prva dama, dok se dolazak predsedničkog aviona najavljuje mnogo ranije zbog svih potrebnih priprema.

Restriktivne mere

Portparol Bele kuće Džad Dir rekao je da Tramp još nije završio planove za dan inauguracije. Sandej post navodi dalje da ukoliko Tramp doputuje u Škotsku prekršiće restriktivne mere, budući da je odmaralište Turnberi zatvoreno do 5. februara.

U vladi Škotske nisu hteli da komentarišu mogući Trampov dolazak, već su poručili da je to u nadležnosti britanske vlade, a u ministarstvu spoljnih poslova, kao ni u upravi aerodroma Prestvik nisu želeli ništa da komentarišu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mozgalica

pre 3 godine

Tako je Trampe ljudino ,stisnutu pesnicu obožavam,pametnima dovoljno.Samo hrabro imaš podršku razumnih i hrabrih ljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija