• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2021

13:45

SVE JE BILA PREVARA! "Simpsonovi" NISU predvideli upad u Kapitol! (Ispravljen tekst)

Vesti

SVE JE BILA PREVARA! "Simpsonovi" NISU predvideli upad u Kapitol! (Ispravljen tekst)

Podeli vest

Iako su mnogi preneli informacije, među njima i mi, o tome da su "Simpsonovi" predvideli haos u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i upad u Kapitol, ispostavilo se da je sve jedna velika prevara

Epizoda “Treehouse of Horror XXXI” obrađuje temu američkih izbora. Mardž traži od Homera da izađe da glasa, a Lisa ga upozorava zašto je to važno i podseća na protekle četiri godine.

Homer se uskoro gubi u razmišljanju i priseća se dugačke liste grešaka koje je napravio Donald Tramp. Uskoro se budi iz sanjarenja i shvata da je prespavao glasanje.

U nekoliko narednih scena prikazan je haos koji je nastao 20. januara 2021. godine, svet je u plamenu, zgrade su uništene, a Homer sedi na krovu porodične kuće i pije pivo dok drži pušku u ruci.

Ceo haos na društvenim mrežama je nastao zbog fotografije čoveka koji je bio deo nereda u Vašingtonu. Kao dokaz da su "Simpsonovi" "predvideli" tu situaciju, mnogi su priložili sledeću fotografiju.

 

 

Međutim, ispostavilo se da je fotografija montirana i da je u pitanju samo lik iz serije Vili koji je u fotošopu sređen da izgleda kao Džejk Andželi, jedan od demonstranata.

Foto: printscreen

Originalna fotografija Vilija

Na kraju, možemo zaključiti da u epizodi kojom se argumentuju navodi da su "Simpsonovi" predvideli januarske nerede u Americi ne spominje se upad u Kapitol. Ova epiozoda je samo opomena narodu Amerike oko toga šta se može dogoditi ukoliko ne izađu na izbore, naravno preuveličano. Takođe, montirane fotografije jednog od demonstranata u Kongresu i lika iz "Simpsonovih" koji je isto obučen i istetoviran je manipulacija.

Ekipa portala Informer.rs se izvinjava svojim čitaocima zbog toga što je i ona nasela na montažu i što nismo dublje istražili poreklo i verodostojnost fotografije, kao i kompletnih nereda u epizodi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija