• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.01.2021

16:47

OPOZIV TRAMPA VEĆ SLEDEĆE NEDELJE! Predstavnički dom: Imamo predsednika koji je podstakao POBUNJENU RULJU!

Vesti

OPOZIV TRAMPA VEĆ SLEDEĆE NEDELJE! Predstavnički dom: Imamo predsednika koji je podstakao POBUNJENU RULJU!

Podeli vest

Članica Predstavničkog doma Ketrin Klark je rekla da bi glasanje o Trampovom impičmentu moglo da bude održano već sredinom sledeće nedelje, prenosi BBC

- Imamo proces kroz koji moramo da prođemo... ali imamo predsednika koji je podstaknuo pobunjenu rulju da krene na Kapitol. Imamo pet mrtvih kao posledicu toga i šteta po našu demokratiju je zaista nesaglediva - rekla je Klark za CNN.

Ukoliko u Predstavničkom domu bude izglasan Trampov impičment, proces se onda premešta u Senat. Ukoliko budu želele da bude usvojen impičment, demokrate će morati da obezbede dvotrećinsku većinu u Senatu, a nema pokazatelja bi tako nešto moglo da se desi.

Foto: Tanjug/AP

Osim toga, još uvek nije jasno da li je ostalo dovoljno vremena da se sprovede taj proces pre nego što Tramp istupi sa funkcije 20. januara.

Predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi već je nagovestila da bi mogla da sazove Dom radi pokretanja njihovog drugog procesa impičmenta protiv Trampa ukoliko se potpredsednik SAD Majk Pens ne bude pozvao na 25. amandman kako bi predsednika proglasio nepodesnim za obavljanje te funkcije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija