• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

14.01.2021

08:00

SENAT NEĆE DOZVOLITI OPOZIV TRAMPA, Predstavnički dom Kongresa uzalud izglasao impičment! DONALD OSTAJE NA ČELU SAD DO 20. JANUARA!

Vesti

SENAT NEĆE DOZVOLITI OPOZIV TRAMPA, Predstavnički dom Kongresa uzalud izglasao impičment! DONALD OSTAJE NA ČELU SAD DO 20. JANUARA!

Podeli vest

Većina članova Predstavničkog doma američkog Kongresa izglasala je opoziv predsednika SAD Donalda Trampa. Sledi pretres u Senatu gde će biti doneta odluka da li je Tramp razrešen dužnosti

Glasanje mnogi posmatrači nazivaju istorijskim, jer je Tramp prvi predsednik u istoriji SAD o čijem se opozivu glasalo dva puta.

U rezoluciji o opozivu je navedena samo jedna tačka optužbe, koja glasi "podsticanje na pobunu".

Donald Tramp će ipak ostati predsednik do 20. januara i inauguracije Džoa Bajdena, pošto je vođa republikanske većine u Senatu Mič Mekonel objavio da neće sazivati hitnu sednicu kako bi se razmatrao Trampov opoziv.

Demokrate, koje imaju većinu u Predstavničkom domu, izglasale su opoziv Predsednika SAD. Da bi ona bila uspešna, potrebna im je prvo prosta većina u tom domu, ali i dvotrećinska većina u Senatu.

Međutim, Mekonel, vođa republikanaca koji do Bajdenove inauguracije 20. januara imaju većinu u Senatu, ne namerava da pristane na zasedanje tim povodom "gotovo sigurno" do 19. januara, objavio je Mekonelov porptarol Dag Anders na Tviteru.

(FOTO) SRBIMA JE BAŠ ŽAO! BRITANCI U ŠOKU, IMPERIJA IM BROJI POSLEDNJE DANE, London se sa ovakvim izazovom do sada nije suočio!

Njegov odgovor objavljen je tokom sednice Predstavničkog doma na kojoj se glasa o opozivu Donalda Trampa.

Demokrate su navele da su spremne da proslede opoziv Senatu na odlučivanje tokom ove sedmice, ali je Andres najavio da sednica sigurno neće biti održana do 15. januara, a "gotovo sigurno" ni do 19. januara, dan pred inauguraciju Bajdena.

Tako će opoziv Donalda Trampa u Senatu moći da bude razmatran tek kada mu istekne mandat predsednika. 

Inače, Demokratska stranka novoizabranog predsednika Bajdena osvojila je većinu u Senatu i uopšte u Kongresu pošto su demokrate Rafael Varnok i Džon Osof pobedili republikanske protivkandidate u Džordžiji 5, januara. Demokrate će voditi oba doma parlamenta i Belu kuću prvi put posle 2009.

 

TRAMP SE OBRATIO PRISTALICAMA, MOLIM VAS BEZ NASILJA, PUSTITE DA ME POKUŠAJU SMENITI! Amerika vri, Kongres pod opasdom vojske!

Predstavnički dom želi da opozove Trampa pod optužbom da je odgovoran za nasilje tokom demonstracija njegovih pristalica 6. januara u Vašingtonu, kada su demonstranti upali u kongresno zdanje dok je u bilo u toku razmatranje rezultata predsedničkih izbora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NOVA RAMPA ZA TRAMPA! Suspendovan Jutjub kanal američkog predsednika!
Planeta

NOVA RAMPA ZA TRAMPA! Suspendovan Jutjub kanal američkog predsednika!

Web-platforma "Jutjub" kompanije "Alphabet Inc" saopštila je danas da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedeljnog napada na američki Kapitol od strane njegovih pristalica.

13.01.2021

10:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17