• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.01.2021

17:30

OBJAVILI SU NAM RAT, OKUŠALI SU NAS SU DA LI SMO DOSTOJNI! Lukašenko: Belorusija je odbranila svoje pravo da vodi nezavisnu politiku!

Vesti

OBJAVILI SU NAM RAT, OKUŠALI SU NAS SU DA LI SMO DOSTOJNI! Lukašenko: Belorusija je odbranila svoje pravo da vodi nezavisnu politiku!

Podeli vest

Uprkos svom skromnom mestu na karti sveta, Belorusija može sebi dozvoliti da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku, izjavio je predsednik zemlje Aleksandar Lukašenko, prenosi beloruska državna agencija Belta

Beloruski lider je na prijemu povodom proslave pravoslavne Nove godine podsetio da je pre par godina u toj istoj sali svoje rezidencije upozoravao da će Belorusiju okušati da li je dostojna svoje nezavisnosti ili ne.

- Vreme nas je testiralo i dalo odgovor: dostojni smo. Doslovno su nam objavili rat 2020. godine. Rat nije bio pokrenut protiv predsednika, državnih službenika, bezbednosnih snaga, nego protiv jake države u celini, države koja uprkos svom skromnom mestu na karti sveta može dozvoliti sebi da vodi nezavisnu spoljnu i unutrašnju politiku - rekao je beloruski predsednik.

Prema njegovim rečima, prethodna godina naterala je Beloruse da gledaju na svet i svoje mesto u njemu "široko otvorenih očiju".

Foto: Reuters

Aleksandar Lukašenko

- Sa jedne strane, 2020. godina nam je stavila maske, a sa druge strane, sa pojedinaca ih je skinula. Bolje smo upoznali jedni druge. U nekoga smo se, nažalost, razočarali, a u nekome smo pronašli oslonac. Videli smo Beloruse koji su u kritičnom istorijskom trenutku ostali verni časti i savesti, što je u naše pragmatično doba posebno vredno - istakao je Lukašenko.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija