• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

18.01.2021

08:50

RUSIJA NA UDARU SVETSKIH SILA! EU i Amerika se digle na noge zbog hapšenja Navaljnog

Vesti

RUSIJA NA UDARU SVETSKIH SILA! EU i Amerika se digle na noge zbog hapšenja Navaljnog

Podeli vest

Vodeći politički lideri Evropske unije izrazili su zabrinutost povodom hapšenja Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionera i blogera, koji je pritvoren juče odmah po sletanju na moskovski aerdrom kada se vraćao iz Berlina, javila je agencija TAS S.

"Pritvaranje Alekseja Navaljnog prilikom dolaska u Moskvu je neprihvatljivo. Pozivamo ruske vlasti da ga odmah puste", poručio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel putem Tvitera.

Predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli je imao sličnu poruku.

"Tražimo od ruskih vlasti da se Navaljani momentalno pusti na slobodu. Spremni smo da ga pozovemo u Evropski parlament", napisao je Sasoli na Tviteru.

Oglasio se i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj.

"Ruske vlasti moraju da poštuju prava Alekseja Navaljnog i da ga puste na slobodu", naglasio je Borelj.

Situacija oko Navaljnog biće i tema sastanka EU 25. januara i u Evropskom parlamentu, čije zasedanje počinje danas, rekao je diplomatski izvor iz Brisela za TAS S.

Navaljni, koji je tražen zbog kršenja uslova njegove suspendovane zatvorske kazne, uhapšen je sinoć prilikom sletanja na moskovski aerodrom Šeremetjevo, nakon povratka iz Berlina gde se lečio od navodnog trovanja, pretpostavlja se, nervnim agensom.

On je optužio Kremlj da stoji iza napada, međutim, ruski visoki zvaničnici su demantovali da stoje iza trovanja.
Saliven: Rusija odmah da oslobodi Navaljnog
 

I Džejk Saliven, budući savetnik za nacionalnu bezbednost budućeg američkog predsednika Džozefa Bajdena, poručio je da bi Rusija trebalo odmah da oslobodi opozicionog lidera Alekseja Navaljnog koji je večeras priveden po povratku iz Berlina u Moskvu.

"Navaljni bi trebalo odmah da bude oslobođen, a izvršioci nečuvenog napada na njega bi morali biti izvedeni pred lice pravde", navodi se u Tviter objavi Salivena.

Kako prenosi Rojters, dodaje se da "napad Kremlja na život Navaljnog nije samo kršenje ljudskih prava već i uvreda za sve Ruse koji bi hteli da se čuje njihov glas".




 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 3 godine

Zašto vredjaš pse, poredjenjem sa eu i amerkom?

zlatiborac

pre 3 godine

Ovaj Zapad jos nije shvatio da sa Rusima nema kockanja. Malo sutra ce da ih uplase.

tom

pre 3 godine

Kauboji odmah da vrate Srbiji ukradeno i plate odštetu, RUSI. Mislim, kad već naređujemo..............

DRAGAN

pre 3 godine

Bolje bi bilo amerima da se bave svojim "kapitolom" i lovu na vestice koji su sad organizovali Sta treba da rade Rusi da puste da se GAMAD koti Jadni podrepasi...

raso

pre 3 godine

moze da radite sta hocete nije to srbija vec rusija bas se mnogo sekiraju sta ovi misle oni u svojoj kuci sude mene da se pita ja bi to isterao u evropu ili ameriku i zauvek mu dao zabranu u rusiju ili zatvor dozivotno taj cirkus i lazi i glumu sto on izveo nezasluzuje drugacije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija