• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

21.01.2021

14:56

VELIKI DOGOVOR MERKELOVE I PUTINA! Ova odluka će iz korena promeniti situaciju u EU!

Vesti

VELIKI DOGOVOR MERKELOVE I PUTINA! Ova odluka će iz korena promeniti situaciju u EU!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je da je u razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izrazila spremnost za saradnju na ruskoj vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), ali da je za to potrebna registracija kod evropskog regulatora

„Zaista sam razgovarala sa ruskim predsednikom. Poznato je da Rusija ima vakcinu ‘Sputnjik Ve’ i rekla sam da ako želimo da sarađujemo, a verujem da uz sve političke nesuglasice koje su trenutno ozbiljne, u vreme pandemije može se sarađivati u humanitarnim oblastima“, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, da bi vakcina mogla da se koristi u Evropskoj uniji i zajednički proizvodi, „mora da dobije dozvolu Evropske medicinske agencije (EMA)“.  

„Rusija se sada obratila Evropskoj medicinskoj agenciji. Predložila sam da naš Institut ‘Pol Erlih’ podrži Rusiju na ovom putu, koji zahteva EMA“, dodala je Merkelova.

Institut „Pol Erlih“ u Nemačkoj odgovoran je za odobravanje i kontrolu odgovarajućih medicinskih proizvoda.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Oliver

pre 3 godine

Nije to zbog odobrenja nego kasne vakcine u EU pa su ljubomorni i jako ljuti na madjare.... :-) Inače USA brine da RUS nezaradi na vakcinama, strašno. Živim u EU, čitam vesti i neverujem. Pozdrav

STRELAC

pre 2 godine

Do kraja ce RUSKA VAKCINA LECITI EVROPU hteli politicari ili ne.SVAKODNEVNO SVE VISE UMIRE NEMACA,FRANCUZA I OSTALE BAGRE!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija