• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/the moscow times

23.01.2021

10:14

PROTESTI ŠIROM RUSIJE! Traže puštanje NAVALJANOG, više od 170 uhapšenih u 25 gradova! /VIDEO/

Vesti

PROTESTI ŠIROM RUSIJE! Traže puštanje NAVALJANOG, više od 170 uhapšenih u 25 gradova! /VIDEO/

Podeli vest

Najmanje 174 demonstranta uhapšena su u 25 gradova širom Rusije na protestima u znak podrške opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, koji je prošle nedelje uhapšen nakon povratka u zemlju

Prema dosadašnjim informacijama sa društvenih mreža, protestuje se u 93 grada širom zemlje, a na ruskom Dalekom istoku već ima uhapšenih na demonstracijama koje nisu dobile dozvolu vlasti

Navaljni je nakon hapšenja pozvao svoje pristalice da protestuju protiv njegovog zatvaranja i ruske vladajuće elite. Njemu je početkom nedelje određen pritvor do 30 dana, a današnji protesti trebalo bi da testiraju njegovu podršku kod kuće, nakon što je prošle godine preživeo trovanje "novičokom", javlja The Moscow Times.

Ruske vlasti uputile su snažna upozorenja protiv prisustva protestima, koji nisu dobili potrebno vladino odobrenje. Mediji prenose da se protesti održavaju širom Sibira - u Novosibirsku, trećem najvećem gradu u zemlji, kao i u Tomsku, Kemerovu i drugim.

 

 

Najmanje 174 demonstranta uhapšeno je u 25 gradova do sada, pokazuju podaci nevladine organizacije OVD koja prati proteste, ali taj broj bi mogao da se poveća u toku dana. Oko 2.000 ljudi izašlo je na ulice Vladivostoka.

Protest se održava i u sibirskim gradovima Irkutsk i Jakutsk, uprkos temperaturi od minus 50 stepeni.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija