• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

26.01.2021

20:19

(VIDEO) AMERI, PA ZAR VAM NIJE BILO DOSTA?! Razarač "Donald Kuk" ponovo u Crnom moru, Rusi spremaju novi horor za posadu i vojsku SAD!

Vesti

(VIDEO) AMERI, PA ZAR VAM NIJE BILO DOSTA?! Razarač "Donald Kuk" ponovo u Crnom moru, Rusi spremaju novi horor za posadu i vojsku SAD!

Podeli vest

Razarač "Donald Kuk" posle 6 godina u Crnom moru: Rusi se spremaju da ponove incident

Rusija može da postavi SAD gde im je mesto ponavljanjem scenarija iz 2014. godine sa razaračem „Donald Kuk"

Poruka Ministarstva odbrane Rusije, da je razarač američke mornarice Donald Kuk ponovo ušao u vode Crnog mora, naterala je vojnog analitičara TASS-a Viktora Litovkina da se priseti incidenta koji se dogodio sa ovim brodom, na ovom vodenom području, u aprilu 2014. 

Tada se ispostavilo da je elektronika američkog broda „isključena", kao rezultat leta aviona ruskih vazduhoplovnih snaga, opremljenim sistemom za elektronsko ratovanje.

POSTAJE KRITIČNO! SRBIJA DA PRIZNA KOSOVO, ANTISRPSKI PLAN MEĐUNARODNE KRIZNE GRUPE! Zapad spremio niz ucena i pritisaka za Beograd!

Kao rezultat toga, američki mornari su, uprkos desetinama projektila koji je nosio njihov razarač, bili potpuno bespomoćni i bez odbrane.

Ova okolnost izvršila je tako snažan psihološki pritisak na Amerikance da je po dolasku u luku 27 članova posade odmah predalo dokumente za premeštaj. 

Slična situacija se može ponoviti i ovog puta. Međutim, činjenica da je Crnomorska flota uzela za pratnju „Donalda Kuk-a", ukazuje na to da Rusija može da postavi Sjedinjene Države gde im je mesto, koristeći strože mere.

- Brod usmerava rakete na naše baze strateških raketnih snaga u Evropi - objasnio je Litovkin razlog pažnje ruske vojske prema američkom razaraču.

Istovremeno se ukazuje na to da svaki Tomahawk može biti opremljen nuklearnom bojevom glavom. 

AMERIČKI VOJNICI SE NISU BORILI I GINULI DA BI SE STVORILA 'VELIKA SRBIJA'! Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet otklonio dileme!

Rezimirajući situaciju sa redovnim pozivima brodova američke mornarice u Crno more, ekspert je primetio da Amerikanci imaju pravo da budu u neutralnim vodama ovog mora i uđu u vode svojih savezničkih država.

Međutim, istovremeno, Rusija takođe ima slična prava - da prati ove potencijalno opasne brodove, kao i da ometa njihovu opremu sopstvenim sredstvima za elektronsko ratovanje i da ih nadgleda iz vazduha.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Komandant 1001

pre 3 godine

Ameri, ne čačkajte sibirsku mečku pod plećku !

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija