• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

03.02.2021

08:55

ISPLIVAO SNIMAK TAJNOG SUSRETA BRITANSKOG DIPLOMATE I ČOVEKA BLISKOG NAVALJNOM! Evo šta je saradnik ruskog opozicionara tražio od Britanaca! /VIDEO/

Vesti

ISPLIVAO SNIMAK TAJNOG SUSRETA BRITANSKOG DIPLOMATE I ČOVEKA BLISKOG NAVALJNOM! Evo šta je saradnik ruskog opozicionara tražio od Britanaca! /VIDEO/

Podeli vest

Na nadzornim snimcima snimljenim pre 8 godina, koje je snimila FSB, navodno je bliski saradnik Alekseja Navaljnog, koji traži novac i obaveštajne podatke od nadovnog britanskog špijuna i govori da bi njegov rad protiv korupcije mogao da donese koristi firmama u Londonu

Taj snimak je objavila Russia Today, a navodno ga je snimila Federalna služba bezbednosti 2012. godine, i prikazuje sastanak Vladimira Ašurkova i predstavnika britanske ambasade. Kasnije je otkriveno da se radi o sekretaru za politička pitanja ambasade Velike Britanije u Rusiji.

FSB sumnja da je reč o agentu MI6 koji radi kao diplomata, piše RT. 

Aktivnosti organizacije Ašurkova bi koristile i britanskim firmama, uveravao je Ašurkov. 

- Objavićemo izveštaj o VTB banki, optužbe za korupciju. Ovo bi moglo da bude dokaz da je ona pretnja evropskih finansijskim tržištima i njihovom integritetu. 

Britanski diplomata se nije obavezao da pomogne Ašurkovu, ali mu je dao savet da se obrati organizaciji Transparency International u vezi finansija. Ašurkov je rekao da sumnja da to može da bude efikasno. 

- Da imamo više novca proširili bismo svoj tim - rekao je Ašurkov dodajući da je njegov cilj da pribavi još malo novca, poput 10-20 miliona dolara godišnje napravio veliku razliku. 

Cilj FBK-a, organizacije Navaljnog na čijem čelu je Ašurkov,  je da otkrije navodne slučajeve korupcije u Rusiji. Iako je reč o novinarskoj organizaciji njen rad je na kraju povezan sa Navaljnijem. Ašurkov je rad ove organizacije opisao kao masovne proteste, propagandu i građanske aktivnosti.

U vreme sastanka Vladimir Putin se tek vratio u Kremlj, na poziciju predsednika.

Objašnjavajući finansijske potrebe svoje organizacije, Ašurkov je tada rekao da koristi informacije koje mu je dala Britanska ambasada, pogotovo Kancelarija za borbu protiv korupcije, za svoje nastupe.

- Agencija ima pristup mnogim informacijama koje nam iz britanskih izvora ne bi bile dostupne, a tiču se Rusa - dodao je Ašurkov, i spomenuo Romana Abramoviča i Ališera Usmanova, kao primere.

Ašurkov trenutno boravi u Velikoj Britaniji, a Rusiju je napustio još 2014. godine. Traži se u Rusiji zbog optužbi da je počinio prevaru kako bi finansirao kampanju Navaljnog 2013 godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dsc

pre 3 godine

Страшно шта све раде Русима као што су радили Југославији, хвала Господу па Русија има одлично наоружање којим може жестоко да удари сваког агресора!!! Господе помилуј Руски и Србски народ, АМИН+++

1919

pre 3 godine

Вставай, страна огромная Вставай на смертный бой С фашистской силой тёмною С проклятою ордой Пусть ярость благородная Вскипает, как волна Идёт война народная Священная война Пусть ярость благородная Вскипает, как волна Идёт война народная Священная война Дадим отпор душителям Всех пламенных идей Насильникам, грабителям Мучителям людей Пусть ярость благородная Вскипает, как волна Идёт война народная Священная война Не смеют крылья чёрные Над Родиной летать Поля её просторные Не смеет враг топтать Пусть ярость благородная Вскипает, как волна Идёт война народная Священная война…

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija