• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

03.02.2021

18:35

LAVROVU "PUKAO FILM", ZAPAD JE PREŠAO SVE GRANICE! Šta ako Moskva primeni američke, francuske ili nemačke metode na protestima...

Vesti

LAVROVU "PUKAO FILM", ZAPAD JE PREŠAO SVE GRANICE! Šta ako Moskva primeni američke, francuske ili nemačke metode na protestima...

Podeli vest

U zapadnim zemljama su zakoni i kazne, predviđeni za učešće u neodobrenim protestima, daleko su stroži nego u Rusiji, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Prema rečima Lavrova, policija na Zapadu ima pravo da sprečava bilo kakve proteste koji nisu usaglašeni sa vlastima, o kojima nije bilo obaveštenja ili kojima se, u slučaju da je bilo obaveštenja, krši pravni poredak.

- U Nemačkoj, Francuskoj, Sjedinjenim Državama i drugim zemljama, ako demonstranti izađu na saobraćajnicu i onemoguće normalno funkcionisanje saobraćaja, njima preti nekoliko godina zatvora, novčana kazna od više hiljada evra i drugo - rekao je Lavrov.

Policija se sa njima obračunava daleko surovije nego pripadnici naših snaga bezbednosti, dodao je Lavrov.

ONI KOJI NAŠU UČTIVOST DOŽIVLJAVAJU KAO SLABOST, JAKO GREŠE! Lavrov brutalno o dvostrukim aršinima Zapada!

Prema njegovim rečima, histerija Zapada u vezi sa situacijom oko opozicionara Alekseja Navaljnog prevazilazi granice.

- Što se tiče načina na koji na Zapadu izveštavaju o događajima koji se trenutno odvijaju u Rusiji ne samo u vezi s Navaljnim, nego uopšte, ma šta se događalo na Zapadu se predstavlja na specifičan način, rekao bih jednostrano. Histerija koju smo slušali u vezi sa sudskim procesom Navaljnom prevazilazi sve granice - rekao je ruski ministar.

On je rekao i da način na koji na Zapadu izveštavaju o protestima u Rusiji predstavlja primer duplih aršina.

- Kada se izveštava o događajima u Rusiji to se praktično svodi samo na reakaciju policije prema demonstrantima, dok se ponašanje demonstranata ne prikazuje iako je na internetu moguće uveriti se koliko su agresivni bili oni koji su poslednjih dana učestvovali u neodobrenim protestima u Moskvi i drugim ruskim gradovima.

SJAJNA VEST, SRBIJA ĆE PRAVITI RUSKE VAKCINE "SPUTNJIK VE" VEĆ U APRILU?! Najkasnije do leta, Rusi doalze 11 februara da utanače detelje!

- A kada zapadni mediji izveštavaju o sličnim događajima u svojim zemljama oni, po pravilu, pokazuju izgrede demonstranata - razbijene izloge, zapaljene automobile, dok se žestoko delovanje policije, kao kada u Americi policijski automobil prelazi preko tela demonstranata koji leže na ulici, ne pokazuje i može se videti samo na društvenim mrežama - rekao je Lavrov.
 
Podsetimo Moskovski sud je juče doneo odluku da uslovna kazna Navaljnom bude zamenjena zatvorskom kaznom od tri i po godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 3 godine

bravo GOS.LAVROV tako treba reci zapadu oni ubijaju i prosipaju demokratiju drgima

Marcco

pre 3 godine

Stvarno ne razumem Rusiju pa nekada i ove naše, čemu to tetošenje nekih "političara" koji su očigledno neprijateljski nastrojeni prema sopstvenoj državi, kojima je "politički" cilja stvaranje štete državi i stvaranje haosa, debilisanje naroda... a da ne pominjem njihove "političke aktiviste", terence, koji razbijaju, blokiraju ulice, stvaraju haos, ucenjuju, tuku se sa policijom, prete ljudima, obećavaju neku osvetu i to običnim ljudima sa nekim malim i skromnim platama...

da to neko radi na zapadu ili

pre 3 godine

ne bi zapad stvarao terorizam i islamsku drzavu da zele dobro ljudima i drugim drzavama. ne shvatm, cemu tolike lazi zapada kad znamo da oni mrze citav svijet i gdje got su isli da "donesu demokraciju", isli su da pale, pljackaju i ubijaju.. ko njima daje pravo da se svuda mjesaju a to isto pravo uskracuju drugima, znajuci da ce ti drugi ipak bolje stvari da urade jer idu da pomognu a ne da kradu?! kod njih niko ne smije niti da pisne a kamoli da protestira

patriotizam

pre 3 godine

Putin je ozbiljan i inteligentan covek koji shvata kompleksnost i politicke i ekonomske, ali i ekoloske katastrofe koja nam preti. I iznad svega je patriota i voli svoju zemlju, sto se bas ne moze reci za mnoge politicare na zapadu koji su opsednuti idelogijom liberalnog kaptializma i neosetljivi za problem svojih zemalja. Rusija je uvek bila na njihovom nisanu, a sada su odepili sto tamo ne moguvise da vrsljaju. Ako su diplomate morale da se tako politicki anagazuju, a vecina Rusa zeli da racionalno resava probleme koje svaka zemlja ima, onda samo moze da nas raduje nemoc Zapada. Prosto je neverovatno kolko je obraz Zapadnjaka kao djon - traze od Putinove Rusije pomoc u vakcinama, a u isto vreme se pojavljuju na sudjenju i podrzavaju izdajnika i siledziju.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija