• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.02.2021

20:22

GRETA TUNBERG PONOVO U AKCIJI! Objavila priručnik za proteste, optužili je za učešće u zaveri

Vesti

GRETA TUNBERG PONOVO U AKCIJI! Objavila priručnik za proteste, optužili je za učešće u zaveri

Podeli vest

Mlada klimatska aktivistkinja Greta Tunberg podelila je na Tviteru uputstvo za pristalice protesta poljoprivrednika u Indiji, što je izazvalo mnogo reakcija i kritika na toj društvenoj mreži. Njoj je spočitano da pomaže zaverenicima iz inostranstva da destabilizuju Indiju

Greta Tunberg je u sredu na Tviteru objavila poduži dokument, koji su očigledno sastavili aktivisti ali nije najjasnije od koga je tačno potekao, u kojem su navedeni načini da se doprinese protestima farmera, uključujući savete o organizovanju skupova. Posle nekoliko sati, kreatori uputstva su isto uklonili sa društvene mreže i zamenili ga mnogo kraćom verzijom, pri čemu je Tunberg primetila da je prethodni dokument „zastareo“ i podelila je novu verziju.

Ove objave su pokrenule polemiku na Tviteru u kojoj se raspravljalo o tome da li se tinejdžerka razotrila kao deo međunarodno finansirane zavere s ciljem da se zapali plamen nemira u Indiji.

„Hvala što ste izložili uputstvo koje će se koristiti u sprovođenju podlih projekata čiji je cilj povreda indijskog suvereniteta, bratstva i jedinstvenu sekularnu strukturu“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Neki korisnici su uputili kritike u sasvim drugom pravcu, sugerišući da je Greta Tunberg indijskim vlastima dala „alat“ za diskreditaciju protesta i omogućila im da tvrde da demonstranti samo žele da oklevetaju vladu.

Rasprava je usledila nakon slične kontroverze pošto su Greta i američka pop pevačica Rijana u utorak podržale indijske poljoprivrednike, podstičući neke poznate ličnosti da uzvrate udarac  braneći indijsku vladu i njene napore da reše tekuće probleme. 

Protesti poljoprivrednika došli su u fokus međunarodne pažnje poslednjih nedelja nakon višemesečnih demonstracija na periferiji Nju Delhija. Poljoprivrednici traže ukidanje nekoliko reformi koje bi, kako tvrde, otvorile put i dale prednost privatnim trgovcima i korporacijama

Skoro 60 odsto stanovništva u Indiji zavisi od poljoprivrede, prenosi RT.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija