• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs/vijesti

05.02.2021

14:18

UKINUTA PRESUDA ZA "DRŽAVNI UDAR"! Apelacioni sud CG ukinuo prvostepenu presudu liderima DF i svim osuđenima u montiranom procesu!

Vesti

UKINUTA PRESUDA ZA "DRŽAVNI UDAR"! Apelacioni sud CG ukinuo prvostepenu presudu liderima DF i svim osuđenima u montiranom procesu!

Podeli vest

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu u slučaju "državni udar"

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović. Predmet "državni udar" je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred potpuno izmenjenim većem

"Veće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nijesu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u donosu na postojanje krivičnih djela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta dela", navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Prvestepenom presudom za navodni "državni udar" s ciljem svrgavanja tadašnje vlasti na čelu su aktuelim predsednikom Milom Ðukanovićem na izborni dan 2016. godine, osuđeno je više lica, među kojima i lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i bivši general Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić.

Mandić i Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora. Vozač Demokratskog fronta Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest meseci zatvora.

Eduar Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Optuženi Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krivična dela osuđen je sedam godina.

Nemanja Ristić osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija