• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/alo

06.02.2021

15:09

LAVROV PATOSIRAO BORELJA! Noćna mora visokog predstavnika EU u Moskvi, bolje da nije ni dolazio!

Vesti

LAVROV PATOSIRAO BORELJA! Noćna mora visokog predstavnika EU u Moskvi, bolje da nije ni dolazio!

Podeli vest

Visoki predstavnik EU za spoljnu i sigurnosnu politiku Žosep Borelj u petak je otišao u retku diplomatsku misiju u Moskvu koja se pretvorila u noćnu moru koju će i on i Brisel hteti što pre da zaborave

Kako izveštava Politiko, najvidljiviji simbol poseta bez jasnog cilja bila je izjava Borelovog ruskog domaćina Sergeja Lavrova koji je, dok su obojica stajala pred okupljenim novinarima, hladno nazvao Evropsku uniju 'nepouzdanim partnerom', a evropske čelnike optužio da šire laži o trovanju Alekseja Navaljnog.

Borelj je, kako tumači Politiko, insistirao na putu, tvrdeći da je samo prihvatio stari Lavrovljev poziv i pojašnjavajući da je važno raditi na dijalogu, iako se poklopilo da termin poseta bude tek nekoliko dana nakon Navaljnovog hapšenja koje je izazvalo široku međunarodnu osudu.

Uoči odlaska u Moskvu šefovima diplomatija država članica EU rekao je da ne želi biti samo 'poštar' koji Lavrovu prenosi njihove poruke, iako im pritom nije izneo nijedan konkretan cilj svog odlaska u Rusku Federaciju, osim da želi 'staviti u stranu negativnu retoriku'.

- Već smo navikli da EU pokušava da uvodi jednostrane restrikcije, nelegitimne restrikcije i stoga polazimo od pretpostavke da imamo posla s nepouzdanim partnerom. Nadam se da će se skorašnja revizija strategije EU usredsrediti na ključne interese EU i da će nam to pomoći da naši kontakti budu konstruktivniji - zaključio je Lavrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 3 godine

Hladan docek i boravak.....pa zima je u Rusiji

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17