• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2021

15:38

ZABADALI NOS U TUĐE DVORIŠTE! Marija Zaharova: Zapad primorao Rusiju da protera evropske diplomate

Vesti

ZABADALI NOS U TUĐE DVORIŠTE! Marija Zaharova: Zapad primorao Rusiju da protera evropske diplomate

Podeli vest

Proterivanje diplomata Nemačke, Švedske i Poljske iz Rusije zbog učešća u nezakonitim akcijama je mera na koju su zapadne zemlje primorale zvaničnu Moskvu, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Nažalost, bili smo prinuđeni da preduzmemo mere na koje su nas primorali – a to je proterivanje diplomata iz tri zemalja Evropske unije koje su učestvovale u radnjama koje nisu bili odobrene, odnosno u nezakonitim akcijama - rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 1“.

Podsetimo, Rusija je u petak proterala trojicu evropskih diplomata – iz Nemačke, Poljske i Švedske zbog učešća u neodobrenim protestima koji su održavani u Rusiji u znak podrške opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Nakon što su ruske vlasti donele ovu odluku stigle su reakcije iz Evrope – dok su Nemačka i Švedska osudile taj postupak, Poljska preti odmazdom.

Inače, Simonovski sud u Moskvi je ranije doneo odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Francusku i Veliku Britaniju, apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJO, OVO SI ČEKALA GODINAMA! MOSKVA TRAŽI OBJAŠNJENJE OD VAŠINGTONA! Kosnetovo priznanje da Ameri "na KiM nisu ginuli da se napravi Velika Srbija", diglo na noge Rusiju!
Politika

SRBIJO, OVO SI ČEKALA GODINAMA! MOSKVA TRAŽI OBJAŠNJENJE OD VAŠINGTONA! Kosnetovo priznanje da Ameri "na KiM nisu ginuli da se napravi Velika Srbija", diglo na noge Rusiju!

Izjava američkog ambasadora u Prištini da Amerikanci nisu ginuli da bi se stvorila „velika Albanija" ili „velika Srbija", vodi ka samo jednom logičnom zaključku - da krvoproliće na Kosovu nije bilo rezultat nekakvog „sticaja okolnosti" niti politike Beograda, veću su to pokušavali da podstaknu na Zapadu, ističu u Moskvi

04.02.2021

18:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija