• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2021

15:30

SITUACIJA U BUDVI IZMAKLA KONTROLI!  Predsednik opštine tražio od vlade da ih "zaključaju"

Vesti

SITUACIJA U BUDVI IZMAKLA KONTROLI! Predsednik opštine tražio od vlade da ih "zaključaju"

Podeli vest

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, predsednik Opštine Budva Marko Carević zatražio je od nadležnih državnih organa da u toj opštini uvedu meru totalnog zaključavanja

Predsednik Opštine Budva Marko Carević obratio sedopisom premijeru Zdravku Krivokapiću, ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i Savetu za borbu protiv virusa korona, od kojih traži totalno zaključavanje Budve, koje bi podrazumevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavu nastave u školama (prelazak na onlajn nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića, javlja RTCG.

Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) prilagodi trenutnoj situaciji.

Opštinski Tim za zaštitu i spasavanje Opštine Budva predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana.

Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom / zatvorenom prostoru i fitnes centara.

Najbahatiji putnik u autobusu: Isekao masku, drugu nosi na glavi decu ubeđuje da skinu

- Navedene mere u cilju suzbijanja pandemije Kovid-19 važile bi narednih 15 dana od dana donošenja istih - navodi se u dopisu koji potpisuje Carević.

Drastično povećanje obolelih

Opštinski Tim za zaštitu i spasavanje je danas održao sastanak povodom epidemiološke situacije u Budvi gde je, kako navode, došlo do drastičnog povećanja broja obolelih od korona virusa, zbog čega je neophodno, kako poručuju, pod hitno preduzeti mere na zaštiti stanovništva od ove zarazne bolesti.

U Budvi je prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva, trenutno 696 aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa, sa tendencijom daljeg rasta obolelih.

- Svi kapaciteti JZU Dom zdravlja Budva su stavljeni na raspolaganje stanovnicima Budve, ali u ovom trenutku to ne zadovoljava trenutne potrebe, obzirom na nagli porast obolelih. Imajući na umu značajan porast broja zaraženih i činjenicu da je shodno stopi kumulativne incidencije, Budva već duže vreme u crvenoj zoni, kao i to da je broj zaraženih u odnosu na broj stanovnika među najvećima u Evropi, upućujemo Vam dopis sa predlogom da preispitate važeće epidemiološke mere u Budvi i predložite njihovo pooštravanje - navodi se u Carevićevom dopisu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milosobilic1389

pre 3 godine

Најбоље је да сви уђете у море....И загњурите се...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija