• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2021

19:14

TRAMPOV PLAN ZA POVRATAK! Uzvraća udarac demokratama, a njegov sin poručuje: Još nismo završili

Vesti

TRAMPOV PLAN ZA POVRATAK! Uzvraća udarac demokratama, a njegov sin poručuje: Još nismo završili

Podeli vest

Otkako je Donald Tramp napustio Belu kuću, porodica Tramp se povukla, ali daleko od toga da je nestala

Nedavno se oglasio Donald Tramp mlađi, najstariji sin bivšeg američkog predsednika, a sudeći prema onome što je rekao, porodica Tramp sebe vide kao neku vrstu revolucionara.

U intervjuu za "Epok tajms", on je najavio da se borba bivšeg predsednika i njegovog tima nastavlja i da je reč o "narodnom pokretu protiv elite", prenosi švajcarski "Blik".

- Momci, da svima bude jasno, još nismo završili. Sva ta krv, znoj i suze koje su ljudi uložili u taj pokret, nisu bili uzaludni. Ovo je stvarno narodni pokret, pokret protiv establišmenta, pokret protiv elite – poručio je on.

Tramp ne odustaje

On je rekao da će njegov otac neće odustati.

– Znam da će nastaviti – izjavio je Donald Tramp mlađi, dodavši da će se Tramp postarati da „imamo ljude koji istinski predstavljaju ono što je bitno u Americi“.

To što su se elita i društvene mreže okomile na njega zato što možda ponekad pomalo odstupi od činjenica, sin bivšeg predsednika smatra posledicom predrasuda prema republikancima. Kontrolori sadržaja objavljenih na mreži proveravaju podatke koje oni objavljuju na mrežama, dok niko ne proverava Džoa Bajdena, koji kaže da neće zabraniti freking (bušenje nafte pod pritiskom), iako je zabranio freking, kaže Donald Tramp mlađi.

- Nijedna od Bajdenovih "brojnih neistinitih" tvitova nije proverena. Ti dvostruki aršini, to je "stvarno bolesno", poručio je on.

Donald Tramp mlađi optužio je Bajdenovu administraciju da vodi politiku "Kina na prvom mestu, Amerika na poslednjem“ i "uništava radna mesta zbog pandemije virusa Komunističke partije Kine".

- Njihovo ludilo ne prestaje, ali neće prestati ni naša borba, naša odlučnosti i naša volja da nastavimo. Nastavićemo da se borimo za američki narod i pobinuti se da nam deca rastu u državi kakvu svi znamo i volimo. – rekao je sin bivšeg američkog predsednika. 

Tramp je krajem januara u Palm Biču (Florida) otvorio „Kancelariju bivšeg predsednika“ koja će se navodno boriti za interese Sjedinjenih Država i sprovođenje planova njegove administracije, putem zalaganja, organizovanja i aktivizma.

Mediji i dalje spekulišu o nazivima moguće Trampove nove partije, a pominju se nazivi kao što su "Patriotska partija" i "Partija MAGA" (Make Amerika Great Again - Učinimo Ameriku ponovo velikom).

Kada su Donald i Melanija Tramp 20. januara napustili Vašington, Tramp je proučio pristalicama da će se vratiti sa svojim timom. – Volimo vas. Vratićemo se u nekom obliku. Uvek ću se boriti za vas.“

Foto: AP PHOTO

Tramp mučenik

Bivši menadžer Trampove kampanje Bred Parskejl smatra da bi bivši predsednik mogao na predsedničkim izborima 2024. mogao da se kandiduje kao "mučenik".

- Kad bi me Tramp pitao kako može da dobije izbore, savetovao bih mu da iskoristi činjenicu da je protiv njega dva puta pokrenut postupak za glasanje o poverenju. Njegovi tužioci mu daju „supermoći“, samo što nisu dovoljno inteligentni da to shvate.  Upravo prave mučenika od njega.-napisao je Parskejl na Tviteru.

- Već sama činjenica da su dva puta pokrenuli postupak za glasanje o poverenju razlog su da se ponovo kandiduješ... Zato što istorija pamti one koji se ne uklapaju. Ja sam spreman, a ti? – napisao je Parskejl u subotu na Tviteru.

Nakon što je poražen na izborima u novembru, Tramp je rekao saveznicima da će se kandidovati 2024, ali to je bilo pre nego što je pobuna u američkom Kapitolu, koju je on izazvao, dovela do pokretanja drugog postupka za izglasavanje nepoverenja i ugrozila njegovu političku budućnost.

Parskejl je bio Trampov menadžer za kampanju 2020. sve do jula kada je iznenada smenjen. Međutim, u manjoj meri je i dalje učestvovao u kampanji sve do septembra kada je posle incidenta u svojoj kući u Floridi definitivno napustio tim. Njegova supruga je tada pozvala policiju i rekla da se plaši da će pod dejstvom alkohola izvršiti samoubistvo. U intervjuu za Foks njuz“ Parskejl je izjavio da je i dalje lojalan Trampu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija