• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

14.02.2021

08:52

ISTORIJSKA ODLUKA! Mesički predsednik oduševljen Bajdenom odlukom o graničnom zidu

Vesti

ISTORIJSKA ODLUKA! Mesički predsednik oduševljen Bajdenom odlukom o graničnom zidu

Podeli vest

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador pozdravio je odluku američkog predsednika Džozefa Bajdena da zaustavi novu izgradnju pograničnog zida između dve zemlje, ističući da je u pitanju “istorijski čin”

Na svom redovnom brifingu za medije, predsednik Meksika rekao je novinarima da podržava Bajdenovu odluku, rekavši da su u prošlosti američki predsednici obe stranke radili na graničnom zidu.

"Gotovo svi su napravili svoje delove zida i sada je predsednik Bajden odlučio da više neće graditi zid na granici. Dakle, to je istorijski čin", rekao je Obrador, prenosi Glas Amerike (VOA).

Takođe je pozvao migrante vezane za SAD da se uzdrže od pokušaja ilegalnog prelaska američko-meksičke granice, sada kada postoji nova američka administracija.

Jedno od prvih Bajdenovih uredbi bilo je zaustaviti radove na zidu, koji su pak bili jedno od prvih predizbornih obećanja bivšeg predsednika Donalda Trampa, javlja Glas Amerike.

Tokom njegove kampanje 2016. godine, Tramp je više puta rekao da će Meksiko to da plati, mada je kasnije tražio od američkog Kongresa finansiranje za projekat.

Administracija Bajdena takođe je najavila danas da će američka vlada početi od sledec´e nedelje da obrađuje slučajeve azilanta koji su prinuđeni da čekaju u Meksiku u okviru kontroverznog programa koji je uspostavio Tramp.

Zvaničnici Sekretarijata za unutrašnju bezbednost (DHS) rekli su da će početkom 19. februara američki imigracioni službenici uspostaviti prvu fazu programa za početak obrade slučajeva ljudi koji su smešteni u "ostanak u Meksiku“ - poznat i kao Program protokola za zaštitu migranata (MPP) - koji je primorao desetine hiljada tražilaca azila koji čekaju odluke američkog imigracionog suda da ostanu na meksičkoj strani granice, dodaje VOA.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

A u čemu bi bio problem da neki Meksikanci koriste granični prelaz, kao uostalom ogromna većina Meksikanaca?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija