• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/dailymail

15.02.2021

15:33

MEKSIČKA MISICA (25) UČESTVOVALA U OTMICAMA! Bila član bande, a predstavljala se kao borac za ženska prava - preti joj 50 godina zatvora

Vesti

MEKSIČKA MISICA (25) UČESTVOVALA U OTMICAMA! Bila član bande, a predstavljala se kao borac za ženska prava - preti joj 50 godina zatvora

Podeli vest

Lauri Mohiki Romero (25) mogla bi da bude osuđena na čak 50 godina zatvora ukoliko budu dokazane optužbe da je učestvovala u otmicama kao član bande

Trenutno je u pritvoru u meksičkoj državi Verakruz. Romero, koji dolazi iz države Oaksaka, a pobedila je regionalnom takmičenju za lepotu Mis Oaksaka 2018. i sledeće godine učestvovao na izboru za Mis Meksika.

Kao manekenka sa engleskog govornog područja trijumfovala je kao predstavnica svoje države na međunarodnom izboru lepote kraljice kafe 2020. godine u Kolumbiji. Romero, jednu od tri uhapšene žene i petorice muškaraca, identifikovano je samo po njenom imenu u izjavi koju su objavili istražitelji u istočnoj meksičkoj državi Verakruz.

Foto: Veracruz state prosecutors office

U izjavi je opisana kao jedna od "osam navodnih članova kriminalne organizacije specijalizovane za otmicu". Tužioci su rekli da je elitna jedinica za otmicu djelovala osiguravajući da "nema primirja za ljude koji nanose ozbiljnu štetu Verakruzu".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Mojica (@lauumojica)

 

- Osmoro navodnih otmičara zadržano je u zatvoru dva meseca dok se istraga nastavlja - rekao je jedan od zvaničnika tužilaštva. 

 

Manekenka se u intervjuu u januaru 2019. godine, sebe predstavila kao "više nego samo lice". Završila je poslovne studije i kako je tada rekla njeni prioriteti su rešavanje problema nasilja nad ženama.

- Ne možemo stajati skrštenih ruku, moramo da iskorenimo nasilje nad ženama kroz kampanje i edukativne razgovore koji muškarce čine svesnim ovog problema- rekla je Laura.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Mojica (@lauumojica)

 

U to vreme je opisana kao odličan govrnik na engleskom jeziku i portparolka u borbi protiv raka dojke i leukemije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Mojica (@lauumojica)


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija