• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/webtribune

16.02.2021

15:42

RUSKI STISAK JAČI OD AMERIČKE UCENE, NEMAČKA VIŠE NEMA DILEMU! Bundestag se trgao, nema razgovora sa SAD o obustavljanju izgradnje Severnog toka 2!

Vesti

RUSKI STISAK JAČI OD AMERIČKE UCENE, NEMAČKA VIŠE NEMA DILEMU! Bundestag se trgao, nema razgovora sa SAD o obustavljanju izgradnje Severnog toka 2!

Podeli vest

Šef komiteta za ekonomiju i energetiku nemačkog bundestaga Klaus Ernst (Leva partija) saopštio je Sputnjiku da se protivi razgovorima sa SAD o mehanizmu obustavljanja gasovoda Severni tok 2

"Pozdravljamo činjenicu da SAD, na čelu sa predsednikom Bajdenom, sada pokazuju veliku spremnost za razgovore. Ipak, obustavljanje Severnog toka 2 nije tema za razgovor, kao ni 'mehanizam zaustavljanja' kojim bi se povezale isporuke gasa u EU sa garancijama za Ukrajinu", rekao je poslanik.

Ranije je list Handelsblat objavio da je američka administracija dala neke predloge kojim bi se ukinule sankcije Severnom toku 2.

Radi se, između ostalog, o uvođenja, neke vrste "mehanizma zaustavljanja" kojim bi se osigurao tranzit gasa u slučaju da Rusija bude kršila ljudska prava.

Predlaže se da se Ukrajini daju neke garancije da će ona ostati isporučilac energenata Evropi, piše list, pozivajući se na izvore u Vašingtonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Aha... kako da ne. Traži se "modalitet" da Ukrajina bude isporučilac ruskog gasa, Evropi. Ili se traži modalitet da Ukrajina zarađuje pare od ruskog gasa time što se ugradi u kupovinu cenu do prodajne tj. da Rusi finansiraju državu koja je krajnje neprijateljski raspoložena prema Rusiji i pre svega ruskom narodu koji živi u Ukrajini. Lepo to zamislili Amerikanci. Mi ćemo da je huškamo Ukrajinu na Rusiju, a Rusi će da je izdržavaju. To me podseća na ono Trampovo... "... podići ću zid prema Meksiku a troškove zidanja će da plate Meksikanci...". Naravno, Ukrajina će imati punu podršku ukoliko reši da ne želi da plati ni gas koji su sami potrošili, ni gas koji je prošao preko Ukrajine a platili su ga Nemci ili neka druga EU država.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija