• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2021

11:32

BRITANSKI JUTJUBER O BORBI SA KOVIDOM: Da nije bilo srpskih lekara, ja bih umro! /VIDEO/

Vesti

BRITANSKI JUTJUBER O BORBI SA KOVIDOM: Da nije bilo srpskih lekara, ja bih umro! /VIDEO/

Podeli vest

Popularni britanski jutjuber Bendžamin Ri, kaže da su mu život, u borbi sa opakom koronom, spasili srpski doktori! U svom vlogu, koji ima čak tri miliona pratilaca, on priča da je boravio u Srbiji, gde se, kako priznaje, zarazio svojom greškom.

- Nisam baš poštovao mere, niti nosio masku. Kad sam osetio da mi je loše, uradio sam najveću glupost, a to je da ne odem kod lekara. Danima sam sedeo očekujući da mi bude bolje, ali je moje stanje iz dana u dan bilo sve lošije. Prvo sam otišao na jednu privatnu kliniku, gde su odmah pozvali Hitnu pomoć i usledio je hitan transport u jednu od beogradskih kovid bolnica. Lekari su mi dali lekove, ali nije mi bilo bolje. Ubrzo sam završio na intenzivnoj nezi - kaže on i dodaje:
- Sećam se jednog jutra da sam se probudio, bilo je oko pet sati ujutru i čovek koji je ležao pored mene, stariji, ali ne toliko star, umirao je. Oko njega su bili lekari i sestre, oživljavali su ga, dugo su se borili za njega, nažalost, nije mu bilo spasa. Tada sam shvatio da ovo i meni može da se dogodi - napominje Bendžamin.

On je pohvalio srpske lekare, koji se do poslednjeg atoma snage bore za živote svakog pacijenata.
- Osoblje odeljenja intenzivne nege je neverovatno. Srpski lekari su savršeni, sve vreme su brinuli o meni. Tu je uvek bila sestra koja me je proveravala, davala mi lekove. Neverovatni su. Bio sam slomljen, video sam najgroznije stvari. Ljude koji nisu imali šanse da se izvuku, a bilo je i mlađih od mene. Kažu da su male šanse da neko mlad umre. Ali bilo ih je. Ne znam istoriju njihove bolesti, ali bili su u strašnom stanju. Gledao sam lekare kako im izbacuju hitno vodu iz pluća da bi im spasili živote, punkcija, bilo je kao horor film. Dali su mi krevet, krevet u kojem je mogao da leži neki Srbin, smestili su me na odeljenje intenzivne nege, brinuli su o meni. Srbi su neverovatni, oduvek sam ih voleo, ali tek sada... - rekao je Bendžamin i na srpskom jeziku dodao: "Živela Srbija".

 

 

Prelepe sestre i doktorke

Bendžamin je ispričao kako se svakog dana radovao lekarskoj viziti.
- Kada ste u bolnici i borite se za život, na kiseoniku, dok su u vas zabodene igle, nema baš mnogo razloga za radovanje. Ipak, ja sam se radovao svakog jutra jer su mi u vizitu dolazile lepa doktorka i njene sestre. S obzirom na to da sam ležao u bolnici u Srbiji, normalno je da su bile prelepe. One bi gledale moju bolničku listu, a ja bih se trudio da ih nasmejem i uspevao sam - priča on.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija