• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

08.03.2021

17:51

(VIDEO) OVO MORAMO DA TRAŽIMO OD PUTINA, SAMO SE SA ALTIUSIMA MOŽEMO SUPROTSTAVITI PREDATORIMA! Ameri u komšiliku raspoređuju dronove, Moskva ima sve što nam treba!

Vesti

(VIDEO) OVO MORAMO DA TRAŽIMO OD PUTINA, SAMO SE SA ALTIUSIMA MOŽEMO SUPROTSTAVITI PREDATORIMA! Ameri u komšiliku raspoređuju dronove, Moskva ima sve što nam treba!

Podeli vest

Prototip ruske izviđačke bespilotne letelice "Altius" počinje ovog leta seriju probnih letova koristeći čitav spektar navođenog oružja, uključujući precizne rakete, rekao je za Sputnjik izvor iz vojno-industrijskog kompleksa

- Probni letovi prototipa drona 'Altius' zakazani su za leto prvim vazdušnim udarima na ciljeve na poligonima navođenim raketama 'vazduh-zemlja'. Letovi će uključivati i navođene visoko precizne rakete i navođene bombe iz kompleksa napravljenog specijalno za bespilotnu letelicu - rekao je sagovornik.

Izvor je pojasnio, da će na tokom testiranja biti razrađeni programi tipičnih napada za „Altius" sa uništavanjem ciljeva kao što su tenkovi, laka oklopna vozila, vojska uslovnog neprijatelja i položaji različitih sredstava za uništavanje, uključujući artiljeriju.

Sagovornik je naveo da su ranije na "Altius", u okviru preliminarnih ispitivanja sposobnosti udara, bacane bombe sa slobodnim padom kojima se ne upravlja.

Ruska bespilotna letelica "Altius" pripada letelicama srednje visine, dugog trajanja leta i teške klase.

DVE GODINE JE BRANKA MILIĆ ŽIVELA U AMBASADI SRBIJE U PODGORICI ZBOG PROGONA MILA ĐUKANOVIĆA I LAŽNOG DRŽAVNOG UDARA! Oslobođena je, može da napusti Podgoricu!

Masa letelice je oko šest tona i može da ponese više od tone korisnog tereta. Dron ima dva turbopropelerska motora, raspon krila od 30 metara, domet 12-14 kilometara i trajanje leta do dva dana. Borbeni radijus je oko 3.500 kilometara.

"Altius" ima sistem satelitskih veza, koji omogućava da se kontroliše na velikim udaljenostima.

Kako je za Sputnjik izjavio vodeći ekspert bespilotne avijacije Denis Fedutinov, na svetskom tržištu raste interesovanje za opremanje vojski izviđačkim i udarnim bespilotnim letelicama.

Ekspert navodi da se, po pravilu, u ovoj ulozi koriste dronovi takozvane MALE-klase, koji lete na srednjim visinama i let im dugo traje. U isto vreme, primećuje Fedutinov, unutar ove klase "postoje interesovanje prema težim letelicama sposobnim da nose veliki teret, čiji veći deo pripada naoružanju".

VIDEO JE KAKO TO RADI SRBIJA, PA JE ODMAH "SAHRANIO EU"! Predsedniku Finske dosta Brisela, sada su sve opcije moguće, POSEBNO RUSKA!

- Ne postoje razlog da verujemo da ove tendencije neće biti tipične i za našu zemlju. Zato, uprkos velikom značaju za Oružane snage Rusije koje imaju izviđačko-udarne letelice 'Orion', koje su nedavno predate vojsci, još veća očekivanja su od teških bespilotnih letelica „Altius" - izjavio je ekspert.

On je dodao, da bi letelice veličine „Altius" mogle da čine osnovu izviđačke i udarne grupe ruskih bespilotnih letelica MALE-klase, kako zbog širih mogućnosti u odnosu na radio-elektronsku opremu, tako i zbog značajne zapremine i većeg dometa naoružanja.

Podsetimo, 25. udarna grupa vazduhoplovnih snaga SAD je preusmerena sa Bliskog istoka u Istočnu Evropu. Ove snage su do sada bile korišćene za vojne operacije u Avganistanu i protiv ostataka snaga Islamske države. 

HRVATIMA I DALJE NIJE JASNO! SRBIJA NA SVETSKOM VRHU U VAKCINISANJU, dok su oni na samom dnu, a vakcine im stižu "NA KAŠIČICU"!

U izveštaju vazduhoplovnih snaga SAD, na koji se poziva Našenel intrest, navedeno je da ovi napori uključuju slanje dronova „MK-9 riper predator" u Rumuniju i baltičke države i da SAD imaju više od stotinu takvih letelica. U opticaju je i Hrvatska...

Ovakva prekompozicija nije značajna samo po tome što se nadzor bespilotnim letelicama premešta s teritorija na kojima se vode ratna dejstva u Istočnu Evropu i region, već i po tome što će se vojna sredstva koja su korišćena za nadzor terorističkih grupa sada koristiti kao redovna vazdušna platforma u potencijalnom ratu velikih sila.

Pogledajte i 10 najboljih vojnih dronova na svetu!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija