• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

11.03.2021

07:10

MISTERIOZNO NESTAO SIGNAL GPS SATELITA NAD SIRIJOM, IZRAELOM, LIBANOM... Najpre su kod sirijske granice primećeni izraelski avioni, a onda ŠOK... To su mogle samo ruske "Krasuhe"?

Vesti

MISTERIOZNO NESTAO SIGNAL GPS SATELITA NAD SIRIJOM, IZRAELOM, LIBANOM... Najpre su kod sirijske granice primećeni izraelski avioni, a onda ŠOK... To su mogle samo ruske "Krasuhe"?

Podeli vest

Nad teritorijom Sirije, Libana i Izraela nepoznati sistem elektronskog ratovanja sinoć je potpuno onemogućio satelitsku navigaciju, izveštava portal Avia.pro

Sinoć su izraelski vojni avioni naglo pojačali aktivnost u blizini sirijske granice, a posle ponoći na ovom području GPS navigacija je prestala da radi.

Stručnjaci to pripisuju radu moćnog elektronskog sistema za suzbijanje, ali se za sada samo sumnja da iza svega stoje Rusi.

Informacije o povećanju aktivnosti izraelske avijacije objavili su portali koji prate situaciju u vazdušnom prostoru planete, pre svega kretanje vojnih aviona. Međutim, u jednom trenutku postalo je nemoguće pratiti letove u gore navedenom području.

 

 

Iako nema zvaničnih saopštenja, spekuliše se da bi iza svega mogli da stoje ruski specijalni sistemi za ometanje. Naime, nekoliko ruskih kompleksa sistema „Krasuha“, trenuto najmoćnijeg sredstva elektronskog ratovanja u ovoj zemlji, ranije je prebačeno u Siriju.

Iako, prema zvaničnim informacijama, oni već dugo nisu korišćeni da ometaju Izrael, sada se ponovo spekuliše da je "Krasuha" "ugasila" GPS satelite na ovom području! Inače, piloti osim GPS-a, na raspolaganju imaju i druge sisteme za navigaciju, pa gubljenje GPS signala ne mora nužno da znači i otežano upravljanje letelicom.

Ovo nije prvi puta da se na ovom području pojave tzv. GPS rupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17