• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

11.03.2021

07:10

BILA JE U SVEMIRU I VIDELA PRIZOR OD KOJEG JE OSTALA BEZ DAHA, sad tvrdi: VANZEMALJCI POSTOJE, MOŽDA BAŠ MEĐU NAMA NA ZEMLJI, ALI...

Vesti

BILA JE U SVEMIRU I VIDELA PRIZOR OD KOJEG JE OSTALA BEZ DAHA, sad tvrdi: VANZEMALJCI POSTOJE, MOŽDA BAŠ MEĐU NAMA NA ZEMLJI, ALI...

Podeli vest

Prva britanska astronautkinja Helen Šarman smatra da vanzemaljci postoje i da su možda na planeti Zemlji. Pedesetšestogodišnja Šarman je ušla u istoriju kada je 1991. godine posetila sovjetsku svemirsku stanicu Mir

Hemičarka, koja sada radi na Kraljevskom koledžu u Londonu, ističe je da vanzemaljci možda nisu kao ljudi.

„Moguće je da su sada među nama i da jednostavno ne možemo da ih vidimo", navodi ona.

Ona je u razgovoru za Independent istakla da ne postoji sumnja u postojanje vanzemljaskog života i da oni mogu biti sačinjeni od potpuno drugačijih elemenata od onih koji postoje oko nas.

- Oni su možda na našoj planeti, a mi to ni ne znamo. Vanzemaljci postoje, na milijardu zvezda u svemiru mora postojati veliki broj različitih oblika života - kaže Helen Šarman.

Dodala je i to da smatra da oni možda nisu sačinjeni od ugljenika i azota, kao što je to slučaj sa ljudima, ali veoma je moguće da su upravo ovde, ali da ih mi ne vidimo.

Šerman (56) ušla je u istoriju zbog svog učešća u misiji na sovjetsku modularnu svemirsku stanicu "Mir", u maju 1991. godine.

Foto: printskrin

Helen Šerman uverena da vanzemaljci postoje...

- Ne postoji ništa lepše od pogleda na Zemlju iz svemira. Nikada neću zaboraviti momenat kada sam je prvi put ugledala. Kada smo poleteli i napustili atmosferu, iznenada nas je obasjala svetlost koja je dopirala sa prozora. Preletali smo Tihi okean. Ta duboka plava voda mi je oduzela dah - priseća se Helen Šarman.

Kako navodi, to što je bila u svemiru ju je „naučilo da su ljudi, a ne materijalne stvari, ono što je zaista vredno".

„Tamo gore smo imali sve što nam treba da preživimo - pravu temperaturu, hranu i piće, bezbednost. Nisam mislila uopšte o fizičkim stvarima koje posedujem na Zemlji. Kada smo preletali iznad određenih delova planete, uvek smo mislili na ljude koje volimo", zaključuje Šarman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svetska laž bande

pre 3 godine

Čuj bila u svemiru.Ako si i bila na nekoj većoj visini iznad zemlje ,to nije bilo višlje od 250 km.Nebeski svod je taj Van Alenov Pojas i njega niko ne može da prođe.A svi oni neka lupaju verujućim bajke.Ta druga bića za koje znamo i viđamo u pojedinim situacijama su sa zemlje ali iza našeg kontrolisanog zaštićenog prostora ,i nalazi se iza ledenog kruga koji je svuda oko zemlje i koji drži svu vodu i zbog toga je zemlja po svoj površini sve vode ravna.Zemlja nije jebena kabalistička lopta-globus.

Srecko

pre 3 godine

I? Gde su fotografije planete, koje je snimala?Nema. Pa ja odem u šetnju prigradom i napravim 10 20 fotografija. Što više pričaju o svemiru,sve im manje verujem.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17