• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

15.03.2021

17:07

AMERI KRENULI U VOJNU OPASADU RUSIJE! Trupe NATO izašle na granice Rusije, Crno more blokirala mornarica! ŠTA JE OVO, AKO NE OBJAVA RATA!

Vesti

AMERI KRENULI U VOJNU OPASADU RUSIJE! Trupe NATO izašle na granice Rusije, Crno more blokirala mornarica! ŠTA JE OVO, AKO NE OBJAVA RATA!

Podeli vest

Sa malo izgleda za ostvarivanje odlučujuće vojne pobede nad Rusijom, Vašington je sve više zaokupljen strategijom da svojim snagama opkoli najveću zemlju na svetu, saopštio je jedan od najvažnijih političara Moskve

Aleksej Puškov, senator i bivši šef Odbora za spoljne poslove Državne dume, saopštio je u komentaru na Telegramu da se Bela kuća bori da demonstrira čvrst stav koji je obećala protiv Kremlja, jer joj je ponestalo održivih mogućnosti.

- Kolebanje oko Rusije u Vašingtonu je očigledno, ne zato što postoji taktička pauza ili pregovaračka taktika. Bajden uopšte nije raspoložen za pregovore sa Rusijom iz nekog drugog razloga.

Iako je novi američki lider oštro kritikovao svog prethodnika zbog navodnih ustupaka Moskvi, Bajden je u međuvremenu otkrio da je „potencijal neprijateljstva prema Moskvi u potpunosti mobilizovao Tramp, i bilateralno i kroz NATO", naveo je Puškov.

Puškov veruje da postoje samo tri moguće opcije za Belu kuću ako želi da ispuni ta izborna obećanja i da još jaču notu protiv Rusije.

ŠTA SE KRIJE U DUBINAMA NEISTRAŽENOG BAJKALSKOG JEZERA? Ruski naučnici poslali jedan od najvećih svemirskih teleskopa! /VIDEO/

- Sankcije iz pakla", poput još uvek neodobrenog paketa koji je 2018. godine predložila grupa senatora, uključujući Džona Mekejna i Lindzej Grejema, „pogodile bi američke i evropske investitore i dovele američke odnose s Rusijom do opasne linije, kao što je slučaj s Iranom."

- Samo Rusija nije Iran - naglasio je Puškov.

Druga opcija, tvrdi Puškov, bila bi „gurnuti Ukrajinu u novi rat na Donbasu, uz podršku SAD". Međutim, kaže on, početna pozicija Kijeva u regionu je nepovoljna i teško je videti kako bi mogao promeniti svoju sreću. Dakle, dodao je on, „SAD ne planiraju da se mešaju u neprijateljstva na strani Ukrajine".

Konačno, jedina preostala opcija kojom Bajden mora kazniti Rusiju bila bi "nagomilavanje oružanih snaga na granicama s Rusijom i u Crnom moru" - tvrdi Puškov.

- Ali, daleko od toga da je to odstupanje od politike njegovog prethodnika. To je jednostavno nastavak prethodnog pristupa SAD-a pod Trampom.

NATO I AMERI NA NOGAMA! BRŽI OD ARMATE, RUSIJA SPREMA NOVI BRUTALAN TENK! Moskva nastavlja da urniše Zapad!

- Iz ovih razloga Bajdenova čvrstina prema Rusiji je do sada bila uglavnom retorička. Biće antiruskih akcija, ali njihov cilj će biti produžena opsada 'Putinove Rusije', a ne skup naglih i rizičnih koraka koji bi situaciju mogli dovesti na ivicu vojnog sukoba.

Foto: Fotoilustracija

Rusija je već upozorila da bi povećana aktivnost članica NATO-a u blizini njenih granica mogla dovesti do katastrofe, a blok pod vođstvom SAD-a izveo je niz vežbi i letova blizu granice. Zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin rekao je da se tokom 2020. godine vazdušno i pomorsko prisustvo NATO-a „znatno povećalo i da se sve više pojavljuju situacije koje mogu dovesti do ozbiljnih incidenata".

JADRANSKO MORE KRIJE TAJNE "LETEĆE TVRĐAVE"! Ronilac uspeo da snimi olupinu čuvenog bombardera B-17! Foto/Video

Prošle nedelje, Kremlj je izrazio zabrinutost zbog izveštaja u "Njujork tajmsu" u kojima se navodi da je Bela kuća smišljala „niz tajnih akcija" usmerenih ka Moskvi. Koraci su, kako se navodi, zamišljeni kao odgovor na hakovanje "SolarVindsa" za koje Vašington smatra Rusiju odgovornom. Portparol predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je novinarima da „činjenica da novine ne isključuju mogućnost da bi američka država mogla biti umešana u sajber kriminal definitivno nas zabrinjava".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 3 godine

Došao djavo po svoje. Jadna li je ova sirotinja, ali tako je oduvek bilo. Što se mene lično tiče neka krenu i to što pre da se brate ne patimo. Moraju znati da posle toga od SAD-A neće ostati ni kamen na kamenu.

Samosvesna građanka

pre 3 godine

Takođe i u Rusiji ne bi ostao kamen na kamenu, ali i u celom svetu - ako bi došlo do direktnog napada Amerike na Rusiju i to vlast u Americi zna, pazato Rusiju polako davi kao što zmija davi i guta žabu.

Dragi

pre 3 godine

I šta sad? Situacija je zaista zabrinjavajuća. Hoće li sutra raditi tramvaji i trolejbusi u Beogradu?

gege

pre 3 godine

stiskaj te dugmice Putine, nema se sta cekati....ili mi, ili oni

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija