• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2021

12:24

PUTIN OVO NEĆE OPROSTITI, BAJEDNOVE PRETNJE PRELILE ČAŠU! Rusija odmah povukla potez, Moskva će žestoko odgovoriti!

Vesti

PUTIN OVO NEĆE OPROSTITI, BAJEDNOVE PRETNJE PRELILE ČAŠU! Rusija odmah povukla potez, Moskva će žestoko odgovoriti!

Podeli vest

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov otputovaće u Moskvu 20. marta, na konsultacije u vezi sa budućim bilateralnim odnosima dve zemlje, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu

"Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov doputovaće 20.marta u Moskvu na konsultacije. Ambasador će prisustvovati sastancima u ruskom ministarstvu spoljnih poslova i drugim vladinim agencijama na kojima će se razmotriti načini popravljanja rusko-američkih odnosa koji su sada u krizi", saopštila je u sredu ambasada na svom Fejsbuk nalogu, navodi TAS S.

Agencija prenosi da je ruska ambasada saopštila i da trenutna kriza u odnosima Rusije i SAD proizilazi iz nekonstruktivne politike Vašingtona i određenih nepromišljenih izjava američkih visokih zvaničnika, koje predstavljaju pretnju da dođe do potpunog prekida bilateralnih veza dve zemlje.

Ruska ambasada u Vašingtonu objavila je još jedan komentar na svom nalogu na Fejsbuku nakon poziva ambasadoru Anatoliju Antonovu na konsultacije u Moskvu, u kome je naglasila važnost nastavka dijaloga dve strane.

 

Foto: Reuters

Ambasada RF u SAD

"Zalažemo se za uspostavljanje dijaloga između dve stalne članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koje su odgovorne za međunarodni mir i bezbednost", saopštila je ambasada, navodi agencija.

Rojters je ranije preneo da je Rusija pozvala svog ambasadora u SAD Anatolija Antonova u Moskvu na konsultacije o budućnosti rusko-američkih odnosa, nakon što je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da će ruski predsednik Vladimir Putin "platiti" za navodno mešanje u američke izbore.

U izveštaju agencije se navodi da je izjava američkog predsednika usledila nakon objavljivanja nalaza američkih obaveštajnih službi, u kojima se tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin stoji iza mešanja Moskve u američke izbore, a što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odlučno negirao.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija