• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda

24.03.2021

18:55

(VIDEO) ZA NJIH NEMA LEKA, AMERIČKI STRUČNJACI IZABRALI, OVO SU PET NAJBOLJIH RUSKIH VOJNIH BRODOVA! Našenel Interest zaledio SAD!

Vesti

(VIDEO) ZA NJIH NEMA LEKA, AMERIČKI STRUČNJACI IZABRALI, OVO SU PET NAJBOLJIH RUSKIH VOJNIH BRODOVA! Našenel Interest zaledio SAD!

Podeli vest

Ugledni američki magazin The National Interest objavio je članak o pet najmoćnijih brodova ruske mornarice

List navodi da je Rusija od SSSR-a nasledila „ogromnu, ako ne i naduvanu" mornaricu, koja je zbog nedostatka sredstava 90-ih godina propala. Međutim, kasnije je Kremlj usvojio obiman program obnove flote, koji uključuje i duboku modernizaciju starih brodova i stvaranje novih.

Među pet najmoćnijih ruskih brodova, autor je imenovao tešku nuklearnu raketnu krstaricu Petar Veliki, perjanicu Severne flote, najveći borbeni površinski brod.

Druga na listi je nuklearna podmornica klase Borej "Knez Vladimir". Opremljena je raketama Bulava. Napominje se da je podmornica ušla u službu 2020. godine, a do 2027. mornarica namerava da naruči još šest takvih podmornica.

Dalje - nuklearna podmornica "Kazanj" serije "Jasenj-M". Autor je naglasio da poseduje zastrašujući arsenal - krstareće rakete Kalibar-M dometa do 4.500 kilometara.

Još jedna krstarica na listi je Maršal Ustinov, opremljen nakon modernizacije krstarećim raketama P-1000 Vulkan i PK 9K33 raketnim sistemima Osa, kao i kompleksom S-300.

Kao peto vojno plovilo na listi, stručnjak lista postavio je korvetu klase Gremjaščij, sposobnu da lansira hipersonične krstareće rakete Cirkon, a takođe je opremljen osmostepenim vertikalnim lansirnim sistemom sa raketama Kalibar i Oniks.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija