• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

26.03.2021

07:00

SRBIJA ĆE JE PRAVITI, PA AKO VAM TREBA... Nemačka kupuje rusku vakcinu i traži od EU da uradi isto!

Vesti

SRBIJA ĆE JE PRAVITI, PA AKO VAM TREBA... Nemačka kupuje rusku vakcinu i traži od EU da uradi isto!

Podeli vest

Nemačka poziva Evropsku komisiju (EK) da realizuje kupovinu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve" (Sputnik V) na opšteevropskom nivou, objavio je američki list "Politiko", pozivajući se na predstavnika nemačke administracije

- Zamolili smo Evropsku komisiju da pokrene proceduru kupovine ruske vakcine protiv kovida 19 'Sputnjika Ve' na opšteevropskom nivou - rekao je predstavnik nemačkih vlasti na brifingu u Berlinu.

Kako je rekao, nada se da bi proces pripreme za nabavku mogao da počne već sada, dok evropski regulator razmatra zahtev za dozvolu primene preparata na teritoriji EU. Prema njegovim rečima, Berlin bi smatrao ispravnim da pregovori počnu bez odlaganja.

Takođe je dodao da EK još uvek nije počela pregovore sa Moskvom o mogućoj kupovini ruske vakcine, ali nije isključio tu mogućnost „u skorijoj budućnosti". S tim u vezi, „Politiko" piše da je sagovornik lista mogao da ima u vidu samit lidera država i vlada EU koji će biti održan u režimu video-konferencije 25. i 26. marta.

(FOTO) BRUTALNA PROVOKACIJA! HRVATSKA DO BEOGRADA I BOKE KOTORSKE! KAO POGREŠILI SU - ma kako da ne, pazi da vam ne poverujemo!

Podsetimo, nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je nedavno da je neophodno primeniti rusku vakcinu „Sputnjik Ve" u Evropskoj uniji i da će, ukoliko EU ne bude donela odluku da je kupi, Nemačka to uraditi samostalno.

Nešto ranije su se lideri tri nemačke države - Saksonije, Saksonije-Anhalt i Tiringije založili za odobrenje „Sputnjika Ve".

HRVATSKI ISTIRIČAR JASAN: SRBI SU SPASLI SVET, UŠLI SU U RAT SA SAD I NATO onda kada se Rusi ni Kinezi nisu usuđivali ni na diplomatski sukob!

Evropska agencija za lekove započela je proveru ruske vakcine 4. marta. Izvor upoznat sa procesom saopštio je da bi odluka o konačnom odobrenju mogla biti doneta u maju.

Podsetimo, Ruski fond za direktne i investicije (RFPI) i Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak" sklopili su sporazum o proizvodnji ruskih vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve" (Sputnik V) u Srbiji,koja bi mogla da bude pokrenuta do maja ove godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija