• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

31.03.2021

14:56

AMERIKANCI SE POKLONILI MOĆNOM SUHOJU! Vojni časopis objasnio zašto ruski SU-35 ima MALO KONKURENATA U SVETU! /VIDEO/

Vesti

AMERIKANCI SE POKLONILI MOĆNOM SUHOJU! Vojni časopis objasnio zašto ruski SU-35 ima MALO KONKURENATA U SVETU! /VIDEO/

Podeli vest

Poznati vojni časopis "Militari voč“ naveo je prednosti ruskog lovca generacije 4++ Su-35 u odnosu na mnoge druge lovce, uključujući američki avion pete generacije F-22 "Raptor"

Prema pisanju časopisa, Su-35 danas ima malo konkurenata među lovcima zbog svojih manevarskih sposobnosti, dometa leta, borbenog opterećenja i sistema za radio-elektronsku borbu.

- Pored proširenih mogućnosti za borbu protiv vazdušnih meta, lovac Su-35 je u poređenju sa ostalim avionima linije Su-27 takođe dobio znatno pobošljane performanse za gađanje kopnenih i morskih meta. Sve to čini Su-35 prilično univerzalnim višenamenskim avionom, dok su u isto vreme F-22 ili originalni Su-27 specijalizovaniji - smatraju eksperti časopisa.

"Militari voč“ piše da Su-35 može da nosi do šest hipersoničnih raketa Iks-31 klase „vazduh-zemlja“ koje mogu da se koriste za gađanje kako kopnenih, tako i nadvodnih meta, a postoje i u verziji za uništavanje radio-lokatorskih stanica protivnika.

Zaključak časopisa je da takvo oružje u kombinaciji sa mogućnostima avionske radio-elektronske opreme čini Su-35 efikasnim u borbi protiv sistema PVO protivnika, a sa pojavom raketa Iks-35 takođe su povećane njegove mogućnosti za uništavanje meta na moru.

Podsetimo, Su-35 je višenamenski lovac četvrte generacije, jedan je od osnovnih aviona ruske avijacije.

Kao glavne prednosti ruske letelice ističe se manevarsku sposobnost koja je bolja od tehnika izbegavanja gotovo svih postojećih lovaca četvrte generacije.

Lovac Su-35 je naoružan 30-milimetarskim topom GŠ-30-1 sa 150 granata i može da nosi do osam tona naoružanja na 12 spoljnih nosača, dok novi američki F-22 ima samo sedam nosača za postavljanje oružja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Mogli bismo i mi da se dogovorimo sa Rusima da nam prodaju jednu eskadrilu SU-35, zlu ne trebalo. Idu dani!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija