• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

02.04.2021

14:50

MICOTAKIS RASPALIO PO BRISELU! EU nije obezvedila dovoljno vakcina!

Vesti

MICOTAKIS RASPALIO PO BRISELU! EU nije obezvedila dovoljno vakcina!

Podeli vest

Grčki premijer Kirjakos Micotakis kritikovao je danas sporu imunizaciji u Evropskoj uniji, ali je najavio da će njegova zemlja u narednim nedeljama udvostručiti broj vakcinacija

Micotakis je kazao da će u Grčkoj do kraja maja biti vakcinisani svi stariji od 60 godina.

On je u govoru pred grčkim parlamentom rekao da ceni to što je Evropska komisija organizovala zajedničku nabavku vakcina, što je pomoglo manjim zemljama poput Grčke, ali je ukazao da nije uspela da brzo obezbedi neophodne količine.

"EU je obavezna da iskoristi sva zakonska sredstva da natera kompanije sa kojima je potpisala sporazume da poštuju odredbe ugovora, uključujući zabranu izvoza", poručio je Micotakis, prenosi Rojters.

On je time podržao najavu EK da će zabraniti izvoz vakcina sve dok AstraZeneka EU ne isporuči dogovorene količine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija