• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

06.04.2021

12:37

NEMAČKA SPREMA ISKAZNICE ZA VAKCINISANE, uskoro dobijaju privilegije, ministar Špan otkrio detalje!

Vesti

NEMAČKA SPREMA ISKAZNICE ZA VAKCINISANE, uskoro dobijaju privilegije, ministar Špan otkrio detalje!

Podeli vest

Nemački institut za infektivne bolesti "Robert Koh" potvrdio je da vakcinisani od korona virusa ne prenose bolest, zbog čega nema opravdanja za dalje ograničavanje njihovih osnovnih prava

Prema pisanju nemačkih medija, i ministar zdravlja Jens Špan zalaže se da vakcinisani dobiju "olakšice" u svakodnevnom životu, to jest da se za njih ukinu neka ograničenja, prenosi Dojče vele.

Špan je u intervjuu za nedeljno izdanje tabloida Bild pomenuo ukidanje obaveze brzih testova ili karantina za vakcinisane. Frankfurter algemajne cajtung podržava taj pristup, navodeći da je to "pravedno, pošteno i neizbežno".

"Kada vakcinisanim ljudima više nisu potrebni testovi za ulazak u prodavnice ili odlazak kod frizera, potreban im je dokaz o vakcinaciji koji se ne može falsifikovati. Zato je neophodno da se takva iskaznica dizajnira tokom narednog lokdauna, koji sigurno dolazi. Jer, u narednim nedeljama treba prvo zaustaviti treći talas", piše list.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BEOGRAD PAMTI! Nacistička avijacija pre 80 godina bombardovala naš glavni grad!
Beograd

BEOGRAD PAMTI! Nacistička avijacija pre 80 godina bombardovala naš glavni grad!

Navršava se osam decenija od Aprilskog rata i vazdušnih napada na Beograd u kojima je grad bio razoren i u kojima je poginulo više hiljada ljudi. Život za odbranu grada dalo je 11 pilota. Oni su se, zajedno sa ostalim jugoslovenskim vazduhoplovcima, hrabro suprotstavili rojevima nemačkih aviona koji su nadirali. Izvori sa nemačke strane navode da je tako brutalan napad bio posledica Hitlerovog besa i želje za osvetom.

06.04.2021

09:59

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17