• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.04.2021

13:16

BROJ NAPADA NA LINIJI FRONTA SE POVEĆAVA! DNR: Situacija u Donbasu IZUZETNO NEMIRNA, Kijev spreman za AGRESIJU!

Vesti

BROJ NAPADA NA LINIJI FRONTA SE POVEĆAVA! DNR: Situacija u Donbasu IZUZETNO NEMIRNA, Kijev spreman za AGRESIJU!

Podeli vest

Situacija na kontakt-liniji u Donbasu i dalje je izuzetno nemirna i pogoršava se, rekao je lider samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) Denis Pušilin

- Situacija na kontakt-liniji, nažalost, ostaje krajnje nemirna, postaje sve napetija, menja se na gore. Broj napada se povećava. Juče smo bili svedoci toga da se novi krug eskalacije intenzivirao - rekao je Pušilin, precizirajući da se broj napada gotovo udvostručio od početka godine u poređenju sa poslednjim kvartalom prošle godine.

Takođe je ukazao na gomilanje tehnike i ljudstva ukrajinskih snaga kod kontakt-linije u Donbasu.

- Ta količina tehnike i broj vojnika koji su koncentrisani na kontakt-liniji govore da je Ukrajina sada spremna za vojne operacije velikih razmera - precizirao je Pušilin.

Istovremeno je naglasio da je DNR spremna za bilo kakav razvoj situacije.

- Da li će biti dovoljno odlučni, svesni da će to biti propast za celu Ukrajine, teško je reći. Ukrajinu podstiču zapadne zemlje - konstatovao je on.

Foto: Reuters

Takođe, Pušilin smatra da sada nema potrebe za opštom mobilizacijom u DNR, jer postoji dovoljno aktivnih vojnih i paravojnih formacija za izvršavanje zadataka i reagovanje na promenu situacije.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocenio da je reakcija Sjedinjenih Američkih Država i Zapada na ponašanje Kijeva u Donbasu razočaravajuća. On je optužio Kijev da krši sve sporazume o Donbasu.

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVE JE SPREMNO ZA NAPAD NA DONBAS, STGLO JE 13 MEDIJA IZ AMERIKE, BRITANIJE, FRANCUSKE, tu su i ekstremisti "desnog sektora! SVE OČI UPRTE SU SADA U RUSIJU!
Planeta

SVE JE SPREMNO ZA NAPAD NA DONBAS, STGLO JE 13 MEDIJA IZ AMERIKE, BRITANIJE, FRANCUSKE, tu su i ekstremisti "desnog sektora! SVE OČI UPRTE SU SADA U RUSIJU!

U blizini kontakt-linije u Donbasu primećeni su militanti radikalne organizacije „Desni sektor", izjavio je portparol Nacionalne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Jakov Osadčij. Stiglo je i 13 nacionalnih i stranih medija, uključujući 'Radio slobodu' iz SAD, francuski 'Frans-pres' i britanski 'Rojters'

22.03.2021

17:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija