• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

17.04.2021

09:47

EU VADI CRNU GORU IZ DUGOVA PREMA KINI?! Oglasio se Varhelji, evo koju opciju Brisel razmatra!

Vesti

EU VADI CRNU GORU IZ DUGOVA PREMA KINI?! Oglasio se Varhelji, evo koju opciju Brisel razmatra!

Podeli vest

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji izjavio je da EU sa Vladom Crne Gore i partnerima razmatra rešenja za investicione projekte i održivost javnog duga u toj zemlji

”Uz Crnu Goru smo i podržavamo njen EU put. Razmatramo načine kako da nađemo rešenja za investicione projekte u toj zemlji, da osiguramo održivost njihovog javnog duga i eliminišemo rizike dogovora iz prošlosti uz poštovanje EU politike i vladavine prava”, napisao je Varhelji na Tviteru.

​Prethodno je ove nedelje iz Evropske komisije poručeno da EU neće "vraćati dugove Crne Gore” koji su nastali uzimanjem zajma od milijardu dolara od Kine, a čija je svrha bila izgradnja putne infrastrukture u Crnoj Gori.

Komisija je tom prilikom upozorila Crnu Goru na rizik od makroekonomkskog disbalansa i dužničkog odnosa Crne Gore prema Kini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko Imanjitz

pre 3 godine

ne vade oni Crnu Goru iz dugova prema Kini , nego to evropska brizelska jezuitska leopoldova imperijalna okrunjen mafijaska robovlasnicka kancelarija pljacka Evropu i evropski narod , a Crna Gora je drzava kojom upravlja sicilijanska mafija i Vatikan , .. brizel ce sa novcem evropskih gradjana kao da plati dugove Crnoj Gori , a onda ce vatikanska mafija da podeli lovu izmedju sebe .

Maganik

pre 2 godine

Ne daju ništa zapadnjaci. Oni su tu samo da uzmu. Ako ne daš milom, oteće silom.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija