• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

17.04.2021

20:18

SPREČEN VOJNI PUČ I ATENTAT NA PREDSEDNIKA LUKAŠENKA! Dogovarali se preko mesindžera, a uključeni su bili i beloruski generali!

Vesti

SPREČEN VOJNI PUČ I ATENTAT NA PREDSEDNIKA LUKAŠENKA! Dogovarali se preko mesindžera, a uključeni su bili i beloruski generali!

Podeli vest

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je dve osobe koji su planirali da sprovedu vojni puč u Belorusiji 9. maja i tom prilikom da izvrše atentat na beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, saopštio je FSB

Uhapšeni su Aleksandar Feduta iz Belorusije i Jurij Zenkovič koji ima dvojno državljanstvo – i belorusko i američko.

Akcija je sprovedena u saradnji sa beloruskim Komitetom za državnu bezbednost, a kako je potom utvrđeno, oni su planirali da izvedu vojni puč "po standardnom scenariju obojenih revolucija uz podršku lokalnih nacionalista".

Kako je prenela beloruska strana, oni su seo svemu dogovarali preko mesindžera, a potom su rešili da organizuju susret u Moskvi sa određenim beloruskim generalima koji bi bili uključeni u ceo proces.

Iz FSB-a navode i je susret organizovan u jednom od moskovskih restorana odmah nakon što je Zenkovič doputovao u Moskvu nakon konsultacija u Americi i Poljskoj, a plan im je bio da tokom puča zauzmu sve centre za emitovanje radija i televizije, da blokiraju institucije, kao i da isključe kompletni energetski sistem Belorusije kako bi otežali posao policiji i vojsci.

Njihov cilj, dodaje FSB, bio je da izmene ustavni poredak zemlje tako što bi upraznili mesto predsednika kako bi tu funkciju mogao da obavlja „Komitet nacionalnog pomirenja“.

FSB dodaje i da su oni nakon hapšenja predati beloruskoj strani radi procesuiranja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 3 godine

Hahaha... Kao onomad u Jajincima, a, pi..e podguzne?

Cvijetko Malinic

pre 3 godine

Auu, resili su znaci amateri koji upucase Bin Ladena u celo, da posisaju ovome debela naftna polja koja ima. E vala da ga nije Putin spaso odneli bi ga amerikanci u Hag kao miloseviKa. Inace sve kod njega vazno i bogato, pa se ovi dovukli s one strane sveta da mu otmu. E jadnicak.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija