• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2021

10:44

KINA ĆE NA OVO MORATI DA REAGUJE! Tajvan traži od Amerike KRSTAREĆE RAKETE velikog dometa!

Vesti

KINA ĆE NA OVO MORATI DA REAGUJE! Tajvan traži od Amerike KRSTAREĆE RAKETE velikog dometa!

Podeli vest

Tajvan želi da kupi od SAD krstareće rakete velikog dometa, izjavio je danas jedan visok zvaničnik tajvanskog ministarstva odbrane

Dok Tajvan razvija sopstvene rakete velikog dometa, koji bi mu, kako ocenjuje Rojters, omogućile da uzvrati Kini u slučaju rata, tajvanske vlasti su se takođe obratile Sjedinjenim Državama u potrazi za naprednijim naoružanjem, prenosi agencija Rojters.

Na pitanje u parlamentu koje sisteme naoružanja Tajvan želi da kupi, šef strateškog odeljenja tajvanskog ministarstva odbrane Li Ši-Čang je odgovorio: "Lokid Martin AGM-158".

- Još uvek smo u procesu traženja raketa od Sjedinjenih Država - izjavio je Li.

Visokoprecizna krstareća raketa AGM-158 JAS SM je konvencionalna raketa vazduh-zemlja i može imati domet od skoro 1.000 km, u zavisnosti od modela, i biti fiksiran na avionu, uključujući F-16, kojima upravlja Tajvan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija