• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SOS

03.05.2021

16:50

MOSKVA BRITANCIMA: VI STE BOLESNI! ZA SVOJE GREHE OPTUŽUJETE RUSIJU, došao je kraj i vašoj propagandi i svetu po meri SAD i njihovih poslušnika!

Vesti

MOSKVA BRITANCIMA: VI STE BOLESNI! ZA SVOJE GREHE OPTUŽUJETE RUSIJU, došao je kraj i vašoj propagandi i svetu po meri SAD i njihovih poslušnika!

Podeli vest

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab predložio predstavnicima zemalja G7 da stvore ceo "mehanizam za borbu protiv ruskih dezinformacija i propagande"

Moskva je na ovo, naravno, odmah odreagovala.

Portparolka Ministarstva inostranih poslova RF, Marija Zaharova, parirala je Rabu citatom poznatih reči Svetog Antonija Velikog.

Napisala mu je: "Na svetli praznik Vaskrsa, dozvoliću sebi da vam odgovorim rečima Antonija Velikog: "Doći će poslednja vremena kada će devet bolesnika doći jednom zdravom i reći - bolesni ste jer niste poput nas".

Dodala je, fokusirajući se na anglosaksonsku borbu protiv „malignog ruskog uticaja" i „ruskih dezinformacija i propagande":

"Vreme je da razmislimo zašto zemlje koje su potpuno bolesne od propagande… optužuju Rusiju za sopstvene grehe".

Još je indikativnija ruska kontra koja je došla iz usta uticajnog visokog funkcionera ruskog parlamenta - poznatog spoljnopolitičkog eksperta Alekseja Puškova.

PAK DA - NOVA UDARNA SILA RUSIJE! Nevidljiv i precizan, uteruje strah u kosti neprijateljima! /VIDEO/

Komentarišući izjavu zvanične predstavnice Biroa za međunarodne organizacije Stejt departmana Erike Barks-Ragls (povodom putovanju državnog sekretara Entoni Blinkena u Evropu) da Sjedinjene Države podržavaju „međunarodni poredak zasnovan na pravilima koja su pomagala da se održi mir tokom poslednjih 70 godina".

Naglasila je da su Rusija i Kina protiv tih pravila, a Puškov joj je uzvratio:

- Svet zasnovan na pravilima koja zagovaraju Sjedinjene Države i njihovi saveznici nema nikakve veze sa Poveljom UN i međunarodnim pravom. Ta pravila - "the rules-based world" - su ideološka prevara koja omogućava Sjedinjenim Državama da legitimišu svoju hegemoniju.

RUSIJA MORA DA REAGUJE! Zapad je počeo da spušta GVOZDENU ZAVESU, stvaraju liniju između istoka i zapada!

Puškov je u ovom kontekstu u nastavku dodao i zaključio:

- U stvari, „svetski poredak zasnovan na pravilima" je plod samovolje Sjedinjenih Država i njihovih najbližih saveznika, jer se zasniva na pravilima utvrđenim u Vašingtonu. Taj poredak ne obezbeđuje međunarodni mir jer je - laž. Doveo je do umešanosti SAD u brojne svetske sukobe, u ratove i državne udare, obezbedio je američku podršku Islamskoj državi. Američki svetski poredak zasnovan na pravilima je osuđen na propast. Zapravo, već propada.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 2 godine

JA DVONOGE GLUPACE ! ! MOZEZ IM SAMO POPUSITI KURAC.

Marcco

pre 2 godine

Polako ali sigurno, Zapad propada. Ne zato što su glupi ili zato što nemaju para, već zato što već dobrih 20 godina inicijative poput ove nemaju veze sa time što se tvrdi već sa time što neko klasično, birokratsko govedo želi da "razvije" još jednu birokratsku funkciju za sebe ili svoju bratiju, kako bi zaradio par hiljada funti više mlateći praznu slamu, izmišljajući neprijatelje i neprijateljska delovanja onde gde ih nema i dizući sebi budžet svake godine na bazi širenja laži i panike kako je to preko potrebno za bezbednost "države".

Perica

pre 2 godine

Marija! Za ovaj odgovor ovim gnjidama skidam ti kapu i klanjam ti se do zemlje!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17