• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

04.05.2021

18:16

(VIDEO) PANIKA U SVETU, DEO KINESKE RAKETE NEKONTROLISANO KRUŽI OKO ZEMLJE, GDE ĆE PASTI?! Njujork, Madrid, na Novi Zeland, Čile... SRBIJA NIJE OPCIJA?!

Vesti

(VIDEO) PANIKA U SVETU, DEO KINESKE RAKETE NEKONTROLISANO KRUŽI OKO ZEMLJE, GDE ĆE PASTI?! Njujork, Madrid, na Novi Zeland, Čile... SRBIJA NIJE OPCIJA?!

Podeli vest

Deo rakete kojom je lansiran prvi kineski modul za svemirsku stanicu Tjanhe pada na Zemlju, a ne zna se na koju lokaciju na planeti bi mogao da padne. Pad se očekuje 10. maja

Jezgro rakete visoko 30 metara rakete "long marč 5B" lansiralo je modul "Nebeska harmonija" u Zemljinu orbitu 29. aprila, prenosi Gardijan.

Zatim je "long marč 5B" ušao u orbitu, čime je nastala mogućnost za jedan od najvećih nekontrolisanih ulazaka u atmosferu. Neki eksperti se pribojavaju da bi raketa mogla da padne u naseljeno područje. 

- To potencijalno nije dobro. Poslednji put kada su lansirali ovu raketu njeni veliki metalni delovi leteli su nebom i oštetili nekoliko zgrada u Obali Slonovače. Većina je sagorela, ali su ogromni delovi metala pali na zemlju. Srećom, niko nije povređen - naveo je Džonatan Mekdauel, astrofizičar sa Univerziteta Harvard.

Deo rakete, prema podacima američke vojske, kruži oko Zemlje na svakih 90 minuta brzinom od oko 27.600 kilometara na čas na visini od više od 300 kilometara. 

Tokom vikenda, visina objekta je pala za 80 kilometara, a prema amaterskim osmatranjima, deo rakete se okreće i nije pod kontrolom. 

Zbog toga nije moguće predvideti gde će pasti kada ga atmosfera povuče nadole, ali Mekdauel je naveo da će objekat najverovatnije pasti u more, pošto okeani pokrivaju oko 71 odsto planete.

PUTIN PROVALIO PODLU IGRU! Turska, Britanija i Ukrajina formiraju savez protiv Rusije, NJIHOVI PLANOVI ZA KRIM DOVEŠĆE SVET DO VELIKOG RATA!

Ipak, Mekdauel dodaje da bi neki delovi rakete mogli da prežive ponovni ulazak u atmosferu i da bi taj udar bio jednak padu malog aviona sa 1.600 metara.

Na osnovu trenutne orbite, najsevernije tačke nad kojima objekat leti su Madrid i Njujork, dok su najjužnije Velington na Novom Zelandu i južni deo Čilea i raketa bi mogla da padne bilo gde na tom području.

Imajući u vidu brzinu objekta, mala promena na putanji mogla bi mnogo da utiče na to gde će pasti, a povratak na Zemlju očekuje se 10. maja, uz mogućnost da padne dva dana ranije ili kasnije.

MOSKVA NEMA DILEMU, BITKA ZA SRBIJU SE NASTAVLJA! Najznačjaniji ruski medij o pritiscima i ucenama Brisela - BEOGRAD NIJE PAO!

Džonatan Mekdauel je istakao da kada bude poznat dan pada na površinu, stručnjaci mogu da predvide tačno vreme udara u periodu od šest sati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEKO IZ MASE

pre 2 godine

Надамо се на Њујорк. Њујорк би био добро одредиште. Они имају најразвијенију цивилну заштиту и ватрогасне службе и једини би у свету могли да одговоре на тај проблем.

SRB

pre 2 godine

NJUJORK I SAMOMO NJUJORK, NEMA PROMAŠAJA. NADAMO SE DA ĆE DA POGODI PRAVO U CENTAR GRADA!!!

LakiUrosch

pre 2 godine

Pašće direktno na prostorije Svinjformera......!!

KIR SRBIN

pre 2 godine

Знам да нећете објавити, али да приупитам "уредника" "Српских новина": Шта значи то "long marč 5B"? Ако сте мислили на ракету "Дуги марш 5Б", онда "океј" анд стен, или ти Српски речено разумемо Вас.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija