• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/DailyMail

19.05.2021

07:12

NASA NA NOGAMA, ono što nam se približava ni nuklearna bomba neće zaustaviti! Šta ako svemirska STENA ČUDOVIŠTE zaista udari u Zemlju?!/FOTO/VIDEO/

Vesti

NASA NA NOGAMA, ono što nam se približava ni nuklearna bomba neće zaustaviti! Šta ako svemirska STENA ČUDOVIŠTE zaista udari u Zemlju?!/FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Naučnici NASA zaključili su da čak ni nuklearna bomba ne bi mogla da zaustavi gigantski asteroid da uništi ogroman komad Zemlje

Naučnici su utvrdili da šest meseci nije dovoljno vremena za pripremu svemirske letelice za udar u asteroid i da nuklearna bomba - kao u filmu Armagedon - neće srušiti svemirsku stenu čudovišta.

U vežbi, nazvanoj "Opcije svemirske misije za hipotetički scenario udara asteroida", učestvovalo je devet NASA-inih naučnika koji su proveli četiri dana gledajući kako će se takav događaj odvijati tokom šest meseci kao da je reč o stvarnoj vanrednoj situaciji.

Asteroid - nazvan 2021PDC - otkriven je projektom snimanja objekata blizu Zemlje, koji je vodio Univerzitet na Havajima za NASA-in program planetarne odbrane.

Utvrđeno je da je simulirani asteroid udaljen 35 miliona milja i da je u tom trenutku imao samo pet odsto šansi da udari na Zemlju 20. oktobra. Astronomi su analizirali podatke koje su prikupili kako bi pročistili orbitu i verovatnoću udara 2021PDC. Tim je koristio slikovne podatke prikupljene 2014. godine o prethodnom bliskom pristupu asteroida Zemlji.

Foto: Printscreen/Youtube/ SciTech Daily


Ovi podaci su astronomima omogućili da smanje nesigurnosti u orbiti i zaključe da je simulirani asteroid imao stopostotnu verovatnoću da pogodi Zemlju u Evropi ili severnoj Africi. I tada je tim brzo počeo da radi na tome kako da spreči da 2021PDC utiče na Zemlju. Dizajneri svemirskih misija nastojali su da poremete asteroid pre udara, ali zaključili su da kratko vreme - nije dozvolilo preduzimanje verodostojne svemirske misije, s obzirom na trenutno stanje tehnologije - rekli su učesnici.

Naučnici su takođe predložili nuklearno uništavanje asteroida, što bi mnogima predstavljalo očigledan napad, ali tim je pronašao skrivene prepreke.

Simulacije su pokazale da bi se svemirska stena mogla smanjiti na manje destruktivnu veličinu ako bi nuklearni uređaj stupio u kontakt. Simulacija je sugerisala da bi veličina 2021PDC mogla biti od 114 stopa do pola milje i nije jasno da li bi džinovska bomba mogla da sruši asteroid.

- Ove vežbe na kraju pomažu planetarnoj odbrambenoj zajednici da komunicira međusobno i sa našim vladama kako bi se osiguralo da smo svi koordinirani ukoliko se u budućnosti utvrdi potencijalna pretnja uticajem - rekla je  Lindlej Džonson, Nasin službenik za planetarnu odbranu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PANTELIJA

pre 2 godine

Пошто они вежбају и симулирају, нека звекне њих, ми ћемо се некако снаћи макар на Марсу. (Обавештење за англосаксонске хепо-коцкице, у питању је шала на њихов рачун).

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija