• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

06.05.2021

22:50

ŠTA SE DEŠAVA, MISTERIOZNA BOLEST POKOSILA AGENTE CIA! Pentagon sumnja da su njihovi agenti napadnuti energetskim oružjem i da iza svega stoje Rusija i Kina!

Vesti

ŠTA SE DEŠAVA, MISTERIOZNA BOLEST POKOSILA AGENTE CIA! Pentagon sumnja da su njihovi agenti napadnuti energetskim oružjem i da iza svega stoje Rusija i Kina!

Podeli vest

Brojni agenti CIA koji se nalaze na zadacima u "više prekomorskih lokacija" vratilo se u Sjedinjene Države kako bi potražili pomoć. Oni su prijavili simptome koje u SAD tretiraju kao "Havanski sindrom"

Reč je o misterioznoj, iscrpljujućoj bolesti za koju se smatra da je već pogodila veliki broj američkog osoblja od 2016. godine.

Novi incidenti dogodili su se od januara do marta 2021. godine, potvrdila su tri izvora.

U mnogim slučajevima prijavljenio je da je bolest napadala iznenada, kao i da je agentima bila potrebna hitna medicinska evakuacija.

Misteriozni napadi digli su na noge i Demokrate i Republikance, jer je sve više  napada na američke zvaničnike - pre svega  na diplomate, obaveštajce i vojno osoblje. 

Ti napadi podstakli su istrage u CIA, Stejt departmentu i Pentagonu.

Bela kuća navodi da je u toku "aktivna istraga", kao i da Savet za nacionalnu bezbednost (NSC) od početka koordinira napore da utvrdi ko je odgovoran za to, kao i da osigura da oni koji su pogođeni dobiju odgovarajuću negu.

- Trenutno ne možemo da se govorimo o detaljima, ali to ostaje prioritet i Vlada SAD će sve učiniti da stvar istera na čistac.

ŠKOTSKA JASNA, REFERENDUM, ŠTO DALJE OD LONDONA I NAZAD U EVROPSKU UNIJU! Ujedinjeno Kraljevstvo pred raspadom, više mu nema spasa!

I republikanski i demokratski senatori i kongresmeni nedavno su izrazili frustraciju zbog CIA, posebno zbog onoga što vide kao zamagljivanje obima i težine problema čije je postojanje poznato godinama.

Senatori su tražili da službenici CIA koji su možda ućutkali agente koji su prijavili da im je loše iz "nepoznatog razloga"  odgovaraju.

- Gotovo pet godina bili smo svesni izveštaja o misterioznim napadima na osoblje vlade Sjedinjenih Država u Havani, Kubi i širom sveta. Čini se da se ovaj obrazac napada na naše sugrađane koji služe našoj vladi povećava - navode oni .

Pojedinci koji su pogođeni "Havanskim sindromom" prijavili su niz neuroloških simptoma, uključujući vrtoglavicu, bolove i pucanje u uhu, mučninu i jake i uporne glavobolje. 

Foto: AP photo/Pixabay/Fotomontaža

Utvrđeno je da neki pate od traumatske povrede mozga (TBI). Sindrom je dobio ime po prvim poznatim slučajevima bolesti, kada se  2016. i 2017. godine razbolelo više od desetak američkih diplomata i obaveštajnih službenika na Kubi.

Procena NAU, koja je na zahtev Stejt departmenta napravila istragu i rezultate objavila krajem prošle godine navodi da je najverovatniji uzrok simptoma "usmerena, impulsna, radiofrekventna energija".

SRPSKA ĆE ZAMOLITI MOSKVU I PEKING DA STAVE VETO NA IMENOVANJE "NOVOG INCKA"! Dodik nikad nije ovako brutalno ponizio Zapad...

Iako se smatra da ruska vlada stoji iza incidenata, američka vlada nije dala nikakve dokazeza te tvrdnje. 

Neki američki zvaničnici neformalno su za to okrivili i Kinu, gde su se 2018. godine američke diplomate razbolele od sličnih simptoma.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Prže

pre 2 godine

te špijune usmerenim mikrotalasima, i tu nema pomoći... trajne posledice ostaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija