• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

07.05.2021

12:31

GRMI U MOSKVI, SUHOJI I MIGOVI PARAJU NEBO, šta će Putin u nedelju pokazati svetu? /FOTO/

Vesti

GRMI U MOSKVI, SUHOJI I MIGOVI PARAJU NEBO, šta će Putin u nedelju pokazati svetu? /FOTO/

Podeli vest

Na Crvenom trgu u Moskvi održava se generalna proba Parade pobede u čast 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu

Jutros su Moskovljani i gosti prestonice svedoci spektakla – sve je kao što će biti 9. maja. Kolona vojne tehnike prošla je kroz centar ruske prestonice i postrojila se onako kako će ući na Crveni trg koji je nekoliko sati pre početka probe dezinfikovan u skladu sa zahtevima sanitarnih vlasti zbog pandemije virusa korona.

Najveću pažnju privukle seu avio snage Rusije, "migovi" i "suhoji" najnovije generacije vinuli su se u nebo ispuštajući boju ruske zastave.

Program parade ne se razlikuje mnogo od već dobro poznatog scenarija, a kao i uvek prva će marširati četa dobošara u pratnji grupe koja nosi simbole pobede, državne zastave Ruske Federacije i simbole Oružanih snaga Rusije. 

Prvi put će u paradi učestvovati i studentkinje Vojne akademije vazdušne odbrane i paradne jedinice kadetskog korpusa Istražnog komiteta. Ruska avijacija će i danas ukrasiti nebo ruske prestonice.

U Paradi pobede koja će biti održana u nedelju 9. maja, učestvovaće više od 12.500 ljudi, preko 190 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike, kao i 76 aviona i helikoptera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija