• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2021

22:44

EKSPLOZIJE I PUCNJI U JERUSALIMU! Veliki sukob izraelske policije i vernika u džamiji Al Aksa! /VIDEO/

Vesti

EKSPLOZIJE I PUCNJI U JERUSALIMU! Veliki sukob izraelske policije i vernika u džamiji Al Aksa! /VIDEO/

Podeli vest

Palestinski vernici sukobili su se danas sa izraelskom policijom u jerusalimskoj džamiji Al Aksa u danu kada su višednevne tenzije između Izraela i Palestinaca oko Jerusalima ponovo porasle, javlja AP

Sukobi su izbili kada se veliki broj pripadnika izraelske policije rasporedio oko džamije, dok su muslimani klanjali večernje molitve u Al Aksi tokom svetog meseca Ramazana, a video snimci sa lica mesta pokazuju da su vernici bacali stolice, kamenje i druge predmete prema policiji koja je odgovorila otvaranjem vatre.

Palestinska služba Crvenog polumeseca saopštila je da su u sukobima sa policijom na ovom i drugim mestima u Jerusalimu povređene 53 osobe, da je 23 lica hospitalizovano i da je većina zadobila ozlede gumenim mecima i od šok bombi koje su izraelske snage koristile.



Ovi sukobi su se nastavili na današnji incident u kojem su izraelske snage ubile dvojicu Palestinaca, nakon što su tri muškarca otvorila vatru na izraelsku bazu na okupiranoj Zapadnoj obali.



Džamija Al Aksa je treće po važnosti mesto za muslimane, a nalazi se na Hramovnoj gori, veoma važnom verskom lokalitetu i za Jevreje i za hrišćane, navodi AP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija