• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.05.2021

15:10

SKANDAL TRESE BRITANIJU! Rođak kraljice Elizabete optužen da je za pare investitorima nudio pristup Putinu! /FOTO/VIDEO/

Vesti

SKANDAL TRESE BRITANIJU! Rođak kraljice Elizabete optužen da je za pare investitorima nudio pristup Putinu! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Rođak kraljice Elizabete Druge, princ Majkl (78) od Kenta, optužen je da je bio spreman da iskoristi svoj status i da za novac omogući pristup timu ruskog predsednika Vladimira Putina, javlja Gardijan

Princ je, navodno, rekao novinarima koji su se lažno predstavili kao investitori iz Južne Koreje, da bi mogao da radi za njih za 10.000 funti (16.000 dolara) dnevno, kako bi im omogućio "poverljiv" kontakt sa ruskim predsedničkim timom.

Na snimku se navodno čuje kako je Majkl ponudio svoje usluge, a da zauzvrat dobije 200.000 dolara tokom onlajn sastanka i bio je spreman da koristi svoju kuću u Kensington palasu kao bazu za govor u kome bi promovisao lažnu južnokorejsku kompaniju.

Njegov prijatelj, markiz od Redinga, Sajmon Ajzeks, kasnije je opisao Majkla kao - kraljičinog nezvaničnog ambasadora za Rusiju - rekao je.

Princ Majkl je negirao tvrdnje, iznete u dokumentarcu "Dispečes" na Kanalu 4, urađenom u saradnji sa "Sandej tajmsom". Reporteri su se predstavili kao službenici izmišljene kompanije "Kuća Haedong" i prišli petorici članova kraljevske porodice sa istom ponudom.

Iz Majklove kancelarije su insistirali da on - nije imao posebnu vezu sa Putinom - i da nije imao kontakt sa njim ili njegovim timom još od 2003. godine, kada su se poslednji put susreli.

Kraljičin bliski rođak ne dobija novac od države i zarađuje kao direktor privatne konsultantske kompanije.

Njemu su, takođe, u tajnosti prišli sa ponudom da radi za izmišljenu rusku kompaniju koja radi sa zlatom.

U programu se navodi da je Ajzeks iskoristio prijem u Kensington palasu 2013. godine, gde je Majkl bio gost, da "proda" pristup Putinu.

Foto: AP/Photo

Vladimir Putin

Na događaju na kojem je promovisan ruski rvački sport sambo, govorilo se i o prilici da se kasnije lično upozna Putin, tvrdi se u dokumentarcu.

U tajno snimljenom razgovoru, Ajzeks je rekao da, ukoliko princ Majkl predstavlja Kuću Haedong, mogao bi to da pomene Putinu i Putin bi bio prava osoba koja je zainteresovana za Južnu Koreju ili zlato.

- Znate, to samo otvara vrata, vrlo je korisno. Pričamo tajno ovde, jer ne biste želeli da svet zna da Majkl viđa Putina isključivo zbog poslovnih razloga, ako me razumete - rekao je Ajzeks, opisavši princa "nezvaničnim ambasadorom kraljice za Rusiju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59