• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2021

22:44

INDONEZIJA PROIZVELA JEDINSTVENI PLOVEĆI TENK! Sa jednim rezervoarom može braniti čitavo ostrvo! /VIDEO/

Vesti

INDONEZIJA PROIZVELA JEDINSTVENI PLOVEĆI TENK! Sa jednim rezervoarom može braniti čitavo ostrvo! /VIDEO/

Podeli vest

Indonezija je proizvela borbeno vozilo koje može da pluta i plovi, a uz to i puca poput tenka

Radi se o hibridnom borbenom vozilu namenjenom odbrani, koje je nazvano Tenk Bout. Ovo vozilo može da pređe 965 kilometara s jednim rezervoarom goriva, što je idealno za odbranu ostrva koja čine Indoneziju. Osim toga, vozilo može da transportuje više od jednog voda indonezijskih marinaca.

Tank Boat je već u fazi testiranja nedaleko od obale Banjuvangija, a ako se pokaže dobro, ministarstvo odbrane će kupiti još primeraka od kompanije PT Lundin.



Zemlja se bori protiv organizovanog kriminala, a kriminalci koriste brojna ostrva za napade i skrovišta. Ovakva vozila će, međutim, omogućiti brzi transport vojske s ostrva na ostrvo, kao i iskrcavanje na obalu, prenosi portal Klix.ba.

Ploveći tenk je dug 18 i širok 6,4 metra, pokreću ga dva MAN-ova motora od po 1.200 KS, kao i dve vodene mlaznice. Maksimalna brzina kretanja iznosi do 40 čvorova. Dobro je opremljen naoružanjem, a i vojnici mogu sa sobom da ponesu dosta oružja. Kokeril 105-milimetarski top ispaljuje protivoklopne i visokoeksplozivne granate.

Indonezija je nedavno izgubila podmornicu, čiji su se ostaci pojavili na površini mora nakon opsežne potrage. Indonežanski zvaničnici tvrde da je nemačka podmornica Nangala-402 bila u odličnom stanju pre nesreće.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija