• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.05.2021

22:50

RUSKI ADMIRAL UPOZORAVA: Norveška glavno uporište Amerike za OSVAJANJE ARKTIKA!

Vesti

RUSKI ADMIRAL UPOZORAVA: Norveška glavno uporište Amerike za OSVAJANJE ARKTIKA!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države vide Norvešku kao glavno uporište na Arktiku i raspoređuju tamo sredstva za izviđanje i osmatranje, izjavio je komandant Severne flote Rusije Aleksandar Moisejev

- U poslednje vreme kao glavno uporište na Arktiku SAD razmatraju Norvešku – teritoriju koja se koristi kao prva linija Oružanih snaga, za raspoređivanje sredstava za izviđanje i osmatranje, kao i razvoja infrastrukture dvojne namene - rekao je admiral na brifingu za ruske i strane novinare na raketnoj krstarici na nuklearni pogon "Petar Veliki“.

Moisejev je u svetlu uplovljavanja američke nuklearne podmornice u Norvešku zaključio da Oslo doprinosi rastu napetosti na Arktiku.

Foto: Reuters

- Uprkos istorijski uspostavljenim i dugoročno dobrosusedskim odnosima sa Rusijom i sposobnosti za konstruktivan dijalog o problematičnim regionalnim problemima, norveško rukovodstvo pod pritiskom faktički doprinosi širenju vojnog prisustva Združenih oružanih snaga NATO-a i rastu konfliktnog potencijala na Arktiku - izjavio je komandant Severne flote.

Podsetimo, američka nuklearna podmornica je 10. maja  uplovila u luku severnog norveškog naselja Tenznes 50 kilometara od grada Tromse.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je ranije da uplovljavanje američke podmornice u norvešku luku u blizini granica Rusije izaziva zabrinutost, kao i da je orijentacija Osla usmerena na militarizaciju Arktika za žaljenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija