• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

16.05.2021

21:48

NOVI RAT NA POMOLU?! RUSKE SNAGE KRENULE PREMA JERMENSKOJ GRANICI, Azerbejdžan se mora zaustaviti!

Vesti

NOVI RAT NA POMOLU?! RUSKE SNAGE KRENULE PREMA JERMENSKOJ GRANICI, Azerbejdžan se mora zaustaviti!

Podeli vest

Jermenija je zatražila vojnu podršku od Rusije nakon prelaska njene granice od strane azerbejdžanskih trupa, preneo je Rojters i nekoliko drugih izvora.

Ranije ove nedelje stotine pripadnika specijalnih snaga Azerbejdžana ušlo je na teritoriju Jermenije u istočnoj provinciji Gegharkunik i južnoj provinciji Sjunik. Sukoba nije bilo. Ipak, "zadiranje" je dovelo do ozbiljnih tenzija između dve zemlje.

Azerbejdžan je prihvatio povlačenje svojih trupa prema prvobitnom sporazumu sa Jermenijom. Međutim, sporazum nije sproveden u potpunosti. Kao odgovor, privremeni jermenski premijer Nikol Pašinjan odlučio se da zatraži pomoć od Rusije.

- Postignut je dogovor da oružane snage Azerbejdžana napuste jermensku teritoriju - citirala je Pašinjana novinska agencija "Interfaks" na sastanku o dešavanjima na granici.

- Ovaj sporazum je delimično ispunjen; postoje teritorije koje su Azerbejdžanci zaista napustili. Ali, pošto sporazum nije u potpunosti ispunjen, danas sam se obratio predsedniku Rusije radi vojne pomocěi - rekao je Pašinjan.

(FOTO/VIDEO) KRVAVI RAT BESNI SVOM ŽESTINOM"! Hamas ispalio 190 raketa, Izraelci uništili lansere i skladišta oružja, stotine mrtvih, UN, papa Franja i svet pokušavaju da zaustave ludilo...

Na zahtev Pašinjana, ruske trupe iz 102. baze u Jermeniji poslate su u Sjunik radi sprovođenja sporazuma.

Granični incident je prva velika eskalacija dveju zemalja od prošle godine, kada je Azerbejdžan izveo veliku ofanzivu na jermenske snage u spornom regionu Nagorno-Karabah. Kratki rat je završen 10. novembra prekidom vatre uz posredovanje Rusije.

EU, IMATE LI VI GRAM MOZGA! Principi Brisela za saradnju sa Moskvom, OBUZDAVANJE RUSKE AGRESIJE I PREKID IZGRADNJE SEVERNOG TOKA 2!

Još od rata u Nagorno-Karabahu situacija na azerbejdžansko-iranskom graničnom prevoju je nestabilna. Iranski šverceri droge u blizini granične linije ubili su 15. marta dva azerbejdžanska graničara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija